ΣΥΡΙΖΑ: Φτάνουν τους 50.000 οι ψηφοφόροι στις προκριματικές εκλογές - Ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου

Στους 47.000 έχουν φτάσει οι ψηφοφόροι στη διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εκφράζουν μεγάλη ικανοποίηση για τον αριθμό των ψηφοφόρων που καταγράφηκε έως τις 18:00. Μάλιστα, υπάρχουν εκτιμήσεις για περαιτέρω αύξηση του αριθμού. Υπενθυμίζεται ότι έως τις 12:30 είχαν ψηφίσει 35.000 άτομα

Σημειώνεται ότι η διαδικασία κλείνει στις 20:00, ωστόσο, εάν κριθεί αναγκαίο μπορεί να υπάρξει παράταση της διαδικασίας μετά από έγκριση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η διαδικασία κυλά ομαλά, τόσο στη δια ζώσης ψηφοφορία όσο και στην ηλεκτρονική. Άλλωστε, όπως είχε αναφέρει το in, στην Κουμουνδούρου είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, με τη λεγόμενη Help Desk να είναι επιφορτισμένη για τη λύση όλων τεχνικών -και μη- ζητημάτων που προκύπτουν, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Τα αποτελέσματα της προκριματικής ψηφοφορίας αναμένεται -εκτός απροόπτου- να ανακοινωθούν τη Δευτέρα 15 Απριλίου.

Πόσοι εκλέγονται σήμερα, στις ΗΠΑ ο Κασσελάκης

Από τη σημερινή εκλογική διαδικασία θα προκύψουν 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές, από τους πάνω από 200 που είναι υποψήφιοι. Ακόμη, 5 υποψήφιοι θα πάρουν το χρίσμα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη ενώ δύο θέσεις είναι κατοχυρωμένες από τους νυν ευρωβουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου θα πραγματοποιήσει περιοδεία. Μεταξύ άλλων θα βρεθεί με μέλη της ομογένειας αλλά θα συμμετέχει και σε θεσμικού τύπου συναντήσεις. Στην ψηφοφορία εκλογής των ευρωβουλευτών συμμετείχε ηλεκτρονικά.

Παράλληλα, την Πέμπτη 18 Απριλίου προγραμματίζεται κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις ευρωεκλογές, στην οποία ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιάσει και τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο καταμερισμός όσων εκλέγονται ανά περιφέρεια και οι σταυροί που μπορούν να βάλουν οι ψηφοφόροι:

Αττική: Εκλέγονται 12 – (μέχρι 4 σταυρούς)
Απόδημοι: Εκλέγονται 2 – (1 σταυρό )
Κεντρική Μακεδονία: Εκλέγονται 4 – (μέχρι 2 σταυρούς)
Θεσσαλία: Εκλέγονται 3 – (1 σταυρό).
Δυτική Ελλάδα: Εκλέγονται 3 – (1 σταυρό).
Κρήτη: Εκλέγονται 2 – (1 σταυρό).
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Εκλέγονται 2 – (1 σταυρό)
Πελοπόννησος:Εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
Στερεά Ελλάδα: Εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
Νότιο Αιγαίο: Εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
Ήπειρος: Εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
Δυτική Μακεδονία: Εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
Ιόνιο: Εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
Βόρειο Αιγαίο: Εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ