Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους και drones κατά στόχων σε όλη τη χώρα

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα πως η Ρωσία εκτόξευσε στη διάρκεια της νύκτας τέσσερις πυραύλους εναντίον της ανατολικής Ουκρανίας, ενώ εξαπέλυσε επίσης εναντίον ολόκληρης της χώρας 12 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εννέα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν σε τέσσερις περιφέρειες.

Η Ρωσία σφυροκοπά ανελέητα την Ουκρανία

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Ρωσία είχε εξαπολύσει μεγάλη αεροπορική επιδρομή εναντίον των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας, πλήττοντας τρεις θερμοηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας της Ουκρανίας, της DTEK αλλά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Οι ευρείες ρωσικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών έχουν επιφέρει μεγάλες ζημιές στις υποδομές παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, αναγκάζοντας το Κίεβο να αναστείλει τις εξαγωγές και να υποχρεωθεί σε εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος.

Ζελένσκι: Χωρίς νέα βοήθεια, θα υποχωρήσουμε

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σε συνέντευξή του στην Washington Post ότι εάν η Ουκρανία δε λάβει την υποσχεθείσα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια, η οποία έχει μπλοκαριστεί λόγω διαφωνιών στο Κογκρέσο, οι ένοπλες δυνάμεις της θα πρέπει να οπισθοχωρήσουν «με μικρά βήματα».

«Εάν δεν υπάρχει αμερικανική υποστήριξη, αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε αεροπορική άμυνα, δεν έχουμε πυραύλους Patriot, ούτε παρεμβολές για ηλεκτρονικό πόλεμο, ούτε βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών» δήλωσε στην εφημερίδα Washington Post.

«Αυτό σημαίνει ότι θα πάμε πίσω, θα υποχωρήσουμε, βήμα βήμα, με μικρά βήματα», δήλωσε. «Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να μην υποχωρήσουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ