Διέλυσε το Λαύριο και «σφράγισε» πεντάδα ο Άρης

Έπειτα από ένα κακό πρώτο ημίχρονο ο Άρης βρήκε το.. χέρι του από την περιφέρεια και επικράτησε του Λαυρίου με 84-60 στο «κλείσιμο» του δεύτερου γύρου της Stoiximan Basket League.

Με τον καλύτερο τρόπο «έκλεισε» τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Άρης ο οποίος επικράτησε του Λαυρίου με 84-60 συνοπτικές διαδικασίες βάζοντας παράλληλα τέλος στο σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων.

Ο Άρης, πλέον, συνεχίζει στο Top-6 του πρωταθλήματος, από την πέμπτη θέση, τη στιγμή που το Λαύριο θα συνεχίσει τις προσπάθειές του στους αγώνες των ομάδων που θα βρεθούν στις θέσεις 7-12 (playout) με στόχο μια εκ των δύο θέσεων των playoffs (7-8).  

Ιδιαιτέρως υποτονικό το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να παρουσιάζουν ένα νωθρό πρόσωπο και τον Άρη να προηγείται με 4-0 και να προσπαθεί να βρει.. ρυθμό. Ο Καστανέδα… ζεσταινόταν από νωρίς και με 5 δικούς του πόντους, στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα το σκορ έγινε 8-10 για το Λαύριο. Σανόγκο και Χάρελ έδιναν λύσεις στην ομάδα του Καστρίτη, 20-18, αλλά ο Καστανέδα ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου και με σουτ τριών πόντων έδωσε και πάλι το προβάδισμα στο Λαύριο με 20-21. 

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, ο Κατσίβλεης έδωσε… αέρα 4 πόντων, 26-22, αλλά δεν ήταν αρκετό. Τζάκσον και Μπλούμεργκς με διαδοχικά τρίποντα διαμόρφωσαν το 29-25 στο 13', αλλά ο Καστανέδα αυτή τη φορά είχε και... συμπαραστάτη. Ο Θόρντον πήρε τη.. μπαγκέτα και τη στιγμή που οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς το μέρος των φιλοξενούμενων, με τον Άρη όμως να μη χάνει τη ψυχραιμία του και το ημίχρονο να «κλείνει» με 38-38.

«Πυροβολούσε» ο Άρης, τα… έσπαγε το Λαύριο

Στο πρώτο τρίλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης έδειξε σημάδια.. αντίδρασης. Με τον Τολιόπουλο να συνδέεται με το καλάθι του Λαυρίου και ένα τρίποντο από τον Λευτέρη Μποχωρίδη οι «κιτρινόμαυροι» «έτρεξαν» σερί 10-2 και προηγήθηκαν με 48-40. Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τον Άρη στο 25’ μιας και ο Σανόγκο… αντέγραψε Τολιόπουλο και Μποχωρίδη και με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 52-42. Το Λαύριο είχε χάσει την επαφή του με το σκορ, λόγω των κακαών επιθετικών του αποφάσεων, αλλά και γιατί οι Θεσσαλονικείς «πυροβολούσαν» συνεχώς έξω από τα 6.75μ με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να κλείσει με σκορ 62-47 για την ομάδα του Καστρίτη.  

Ένα 0-5 του Λαυρίου στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έφερε τη διαφορά στους 11 πόντους, 63-54, αλλά ο Τολιόπουλος με ένα απίθανο τρίποντο από την κορυφή, υπό πίεση και με… ταμπλό, έκανε το 67-53 και στην αμέσως επόμενη φάση ο Μπλούμπεργκς πέτυχε ένα ακόμα για το 70-53 (34’) και.. έκοψε τις ελπίδες και τα… πόδια του Λαυρίου. Μάλιστα λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Κώστας Μέξας δέχθηκε δεύτερη τεχνική ποινή και αποβλήθηκε γιατί κλώτσησε την μπάλα, η οποία δεν είχε βγει καν εκτός ορίων. 

sdna.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ