Υπόθεση Ασημακοπούλου: Αποπέμπονται ο γγ του ΥΠΕΣ και ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ

"Ο Μητσοτάκης δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο"

Βρέθηκε, τελικά, η άκρη του νήματος σε ό,τι αφορά τη διαρροή των email προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς φαίνεται ότι απεκτήθη από τον συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ο οποίος την προώθησε στον γραμματέα αποδήμων της ΝΔ και στη συνέχεια δόθηκε στην κα Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η κα Ασημακοπούλου γνωστοποίησε την πρόθεσή της να μην είναι υποψηφία στις ευρωεκλογές στον απόηχο της διαρροής των προσωπικών δεδομένων. «Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας "στρατιώτης" της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε».

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η εξέλιξη αυτή αδικεί την εν γένει παρουσία της κα Ασημακοπούλου στο ευρωκοινοβούλιο καθώς και το έργο του Σταυριανουδάκη στο Εσωτερικών, αλλά είναι κάποια πράγματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν.

Ο Μητσοτάκης δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο

Σύμφωνα με πληροφορίες, από όταν ήρθαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες για τα μαζικά mails από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, παράλληλα με αυτές της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και του υπουργείου εσωτερικών, όπως είπε και δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη, το Μαξίμου και ο ίδιος έκαναν τη δική τους «έρευνα» για το τι έχει συμβεί.

Όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλους που «κατάπιαν» ολόκληρα «παραϋπουργεία» δικαιοσύνης στο Μαξίμου και έχουν δίπλα τους, με πρωταγωνιστικό ρόλο μάλιστα, αμετάκλητα καταδικασμένους 13-0 από τη Δικαιοσύνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο και ενημερωνόταν συνεχώς.

 

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ