Έχω αποχωρήσει από 10 Μαρτίου '23, λέει ο Κασσελάκης για τα αστακοκάραβα - Τι απαντά η ΝΔ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πατήσει γκάζι. Γι’ αυτό άλλωστε ο Μητσοτάκης των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023.

Αλλά αυτό δεν το «ανακάλυψε» το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών», αναφέρει σε βίντεο που ανήρτησε στο Instagram ο Στέφανος Κασσελάκης,  απαντώντας  στην αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, είχε ερωτηθεί για τη συμμετοχή του στην αλιευτική επιχείρηση και ο διάλογος ήταν ως εξής: 

Γιώργος Λιάγκας: Πώς ζεις λοιπόν εσύ; Εχεις λεφτά στην άκρη;

Στέφανος Κασσελάκης: Από τα δεδουλευμένα μου. Εχω μερικά μερίσματα χωρίς εγώ να είμαι στη διοίκηση. Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να μεταφέρω όλες τις δραστηριότητες εντός Ελλάδας, αλλά δεν έχω κάποιον διοικητικό ρόλο ή κάτι το οποίο κάνω...

Γ.Λ.: Για να καταλάβουμε, επειδή είχαμε ακούσει για ναυτιλία, πλοία, ψαράδικα μεγάλα στη Μασαχουσέτη...

ΣΤ.Κ.: Αστακοκάραβα.

Γ.Λ.: Εγώ το ζηλεύω, βλέπω ντοκιμαντέρ με τους τεράστιους αστακούς.

ΣΤ.Κ.: Αυτό είναι, αυτή η δουλειά.

Γ.Λ.: Εχεις πάει κιόλας κι έχεις ψαρέψει ο ίδιος για να δεις πώς γίνεται;

ΣΤ.Κ.: Οχι, είναι επικίνδυνο αυτό.
Γ.Λ.: Εχεις τέτοια καράβια, αστακοκάραβα, εσύ τώρα στο όνομά σου;

ΣΤ.Κ.: Δεν είναι ανάγκη τώρα να μπούμε σε ανάλυση του τι έχω και τι δεν έχω. Aλλά, εντάξει, είναι ένας τομέας τον οποίο, όλη την αλιεία δηλαδή, την καταλαβαίνω καλά.
Όπως έγραψε το Πρώτο Θέμα, ο κ. Κασσελάκης ήταν CEO της αλιευτικής εταιρείας Τm Lobstering, από την ημέρα της ίδρυσής της, τον Δεκέμβριο του 2020, ως την ημέρα που απολύθηκε, τον Φεβρουάριου του 2023. Η αλιευτική είναι θυγατρική της ναυτιλιακής Tiptree marine, στην οποία ήταν CEO ο κ. Κασσελάκης και από τις αρχές του 2021, έγινε και μέτοχος, με ποσοστό 2%, όπως αναφέρει ο ίδιος στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον της μητρικής της Tiptree Marine - πρόκειται για την εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης Tiptree Incorporated - διεκδικώντας ένα πρόσθετο 3% των μετοχών της Tiptree Marine.  

Οι προτάσεις για τη φορολογία

Λίγες ημέρες πριν παρουσιαστεί στον στρατό, ο κ. Κασσελάκης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για σήμερα (12.3.2024) στην Τεχνόπολη, που θα παρουσιάσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό. 

«Την Πέμπτη, παρουσιάζουμε το Ευρωπρόγραμμά μας - για να πάρει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει σε μια Ευρώπη της Προόδου.
Την Κυριακή 17 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για όσους από εσάς θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και να συμμετάσχετε σε αυτήν την πρωτόγνωρη εσωκομματική γιορτή δημοκρατίας», προσθέτει.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο βίντεο:

Θα το έχετε καταλάβει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πατήσει γκάζι.
Γι’ αυτό άλλωστε ο Μητσοτάκης των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023. Αλλά αυτό δεν το «ανακάλυψε» το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών.

Έχω πολλά να σας πω.
Σημειώστε ημερομηνίες:
Απόψε στην Τεχνόπολη, στις 7, σας παρουσιάζω τις προτάσεις μας για δίκαιη φορολογία και λιγότερη ακρίβεια. Ανοίγουμε τον διάλογο για μια ζωή με αξιοπρέπεια.
Την Πέμπτη, παρουσιάζουμε το Ευρωπρόγραμμά μας - για να πάρει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει σε μια Ευρώπη της Προόδου.
Την Κυριακή 17 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για όσους από εσάς θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και να συμμετάσχετε σε αυτήν την πρωτόγνωρη εσωκομματική γιορτή δημοκρατίας.
https://www.isyriza.gr/submit_your_euroelection_application_form

Έχουμε λάβει εκατοντάδες βιογραφικά από πολύ αξιόλογους ανθρώπους. Τα διαβάζω όλα προσωπικά - και με βλέπω να κάνω το ίδιο ακόμα και τη λίγη ώρα που προβλέπεται για ξεκούραση μέσα στο στρατόπεδο.
Δε χάνουμε ούτε λεπτό.
Είμαστε παντού.
Είμαστε δίπλα σας.
Φτιάχνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής.
Για την Ελλάδα της νέας εποχής.

Για παλινωδίες μιλά η ΝΔ μετά την απάντηση Κασσελάκη για τα αστακοκάραβα

Εν τω μεταξύ για παλινωδίες του Στέφανου Κασσελάκη μιλά η Νέα Δημοκρατία μετά την απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα αστακοκάραβα στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, πηγές του κυβερνώντος κόμματος επισημαίνουν πως «οι παλινωδίες του κ. Κασσελάκη γύρω από τις εταιρίες που κατέχει στο εξωτερικό, έχουν εξαφανίσει κάθε ψήγμα σοβαρότητας».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, την 1η Μαρτίου ο κ. Κασσελάκης δήλωνε δημόσια: «Έχω ακόμα μερίσματα, χωρίς να είμαι στη διοίκηση». Παράλληλα παραθέτουν την σημερινή δήλωσή του σύμφωνα με την οποία ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει: «Έχω αποχωρήσει από τα αστακοκάραβα από τις 10/3/2023».

«Τι αλήθεια ισχύει για τη συγκεκριμένη εταιρία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τι αλήθεια ισχύει για τις υπόλοιπες εταιρίες που διαθέτει στο εξωτερικό; Αφού, όπως λέει, έχει αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023, ποιος έχει δανείσει στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 τον ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτώνται στο κυβερνών κόμμα.

«Δεν είναι influencer, να απαντήσει αν ήταν μέτοχος, σε πόσες εταιρείες και αν είναι και σήμερα»

Είχε προηγηθεί η επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

«O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένας influencer, αλλά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει συγκριμένες απαντήσεις. Ο Παύλος Μαρινάκης, είπε ακόμα ότι το θέμα αυτό δεν το ανακίνησε η κυβέρνηση αλλά οι σοβαρότατες καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε ότι σε σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι, εμείς δεν κάνουμε τους ανακριτές και τους εισαγγελείς και ότι ο κ. Κασσελάκης ας μην πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα έναντι απαντήσεων.

Συγκεκριμένα ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε «ο κ. Κασσελάκης έχει απαντήσει σε κάθε άσχετη ερώτηση που ουδέποτε του ετέθη και δεν έχει δώσει καμία απάντηση για τις πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις τις οποίες δεν θέτουμε μόνο εμείς, θέτει και η Δικαιοσύνη και θέτουν και οι πολίτες», είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον ανέφερε «γιατί δεν είναι ένας influencer του διαδικτύου ο κ. Κασσελάκης, είναι ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και σε αυτή τη χώρα που υπάρχει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αποφασίστηκε από τα μέλη του κόμματος αυτού με δημοκρατική διαδικασία ο κ. Κασσελάκης να είναι πρόεδρος. Σε αυτή λοιπόν τη χώρα υπάρχουν νόμοι και μάλιστα τον συγκεκριμένο νόμο τον θέσπισε, τον ψήφισε για να στοχοποιηθεί ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, χωρίς να αποδειχθεί τίποτα και να υπάρχει πλήρης δικαίωση για τον ίδιο και τη σύζυγό του, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τι να κάνουμε τώρα; Αν δεν του αρέσουν του κ. Κασσελάκη οι νόμοι δεν αλλάζουν έτσι οι νόμοι[…]».

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε επίσης τον Στέφανο Κασσελάκη για ανυπόστατες καταγγελίες εναντίον του πρωθυπουργού: «Λέει και πράγματα ανυπόστατα περί off shore. Από το κεφάλι του τα βγάζει. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να απαντήσει αν τον παρέβη. Να απαντήσει αν ήταν μέτοχος σε πόσες εταιρείες και για πόσο διάστημα και αν είναι και σήμερα. Αν έδωσε χρήματα στο κόμμα του για να πληρωθούν οι υπάλληλοί του και αν πληρώθηκαν από άλλη εταιρεία που αυτός δεν είναι».
protothema.gr
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ