A. Tσώκος: Συνάντηση με τη Διοίκηση Γ. Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας»

«Αδιαπραγμάτευτο αγαθό για όλους τους πολίτες η δημόσια υγεία»

Με σκοπό την βελτίωση των παροχών δημόσιας υγείας στους πολίτες της Πάτρας και της Αχαΐας, με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» Ηλία Θεοδωρόπουλο και τον Αν. Διοικητή Παναγιώτη Δημόπουλο, συναντήθηκε ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Τσώκος. 

Αναλυτικότερα, ο Ανδρέας Τσώκος συζήτησε με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας» τα παρακάτω: 

1) Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, όπου στεγάζεται το νοσοκομείο. 

2) Δωρεά του ιδρύματος «Αθανάσιος Στεφανόπουλος» για νέο κτίριο και σύγχρονο εξοπλισμό. 

3) Το έργο για νέο κτίριο για το φαρμακείο του νοσοκομείου, που προχωρά από το  Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

4) Ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνολικά σε όλη τη χώρα οι μονάδες υγείας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδότησε με 1,1 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων την απόκτηση εξοπλισμού νοσηλείας. 

Σχετικά ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Τσώκος αναφέρει: «Το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» εξυπηρετεί πλήθος συμπολιτών μας και είναι ζωτικότατης σημασίας η αντιμετώπιση των ζητημάτων, που απασχολούν διοίκηση και προσωπικό. Στις δομές υγείας, το προσωπικό σώζει ζωές. Για αυτό έχουμε καθήκον να είναι προτεραιότητα. Είμαι σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα ανοιχτά ζητήματα του νοσοκομείου από κοινού.

Υπάρχουν έργα που προχωρούν για αυτό και η συνεργασία και η προώθησή τους, από αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, είναι απαραίτητη. Η κυβέρνηση προωθεί μεταρρυθμίσεις και οφείλουμε να συμβάλλουμε στην βέλτιστη λειτουργία δομών δημόσιας υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει κάνει μεγάλα βήματα και έχει προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως και στην Αχαΐα, και με αυτό τον ρυθμό θα συνεχίσουμε. Με στόχο η δημόσια Υγεία να είναι αγαθό, αδιαπραγμάτευτο, με ποιοτικές υπηρεσίες για όλους».

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ