Ενημέρωση για το λεμφοίδημα από το "'Αλμα Ζωής" στην Πάτρα

Επιστημονική Ημερίδα

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολυχώρου Τέχνης Mosaic, (Ερμού 112, Πάτρα) πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, η επιστημονική Ημερίδα Λεμφοίδημα και Καρκίνος, που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ» σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών -ΝΠΔΔ και την επιστημονική Ομάδα ΑΠΛΕΣΟ (Αποκατάσταση Παθήσεων Λεμφικού Συστήματος και Οιδημάτων) με την στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Στόχος της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση του κοινού για το λεμφοίδημα, ένα ζήτημα που ταλανίζει αρκετά τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού αλλά και γενικότερα τους καρκινοπαθείς, εξαιτίας των θεραπευτικών χειρισμών της νόσου, τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του καθώς και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του, μέσω μιας σωστής αξιολόγησης της κατάστασης του.

jpg_8055_resize.jpg

Οι  εξειδικευμένοι φυσικοθεραπευτές (Certified Lymphedema Therapist) Μαρία Τσιούρη, Πηνελόπη Φερλέ, Ιωάννα Μπαγιωνέτα, Ευριπίδης Τριανταφύλλου και Κωνσταντίνος Ασματζής, που πήραν το λόγο έδωσαν μια ολοκληρωμένη εικόνα του λεμφοιδήματος και της αντιμετώπισης του, ενώ απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από το κοινό. Αμέσως μετά αξιολόγησαν την κατάσταση και τον κίνδυνο λεμφοιδήματος 12 γυναικών, που είχαν υποβάλλει ανάλογο αίτημα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, πατήρ Προκόπιος Κόρδας η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, κα Αννα Μαστοράκου και ο Συντονιστής της ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ, κος Ευριπίδης Τριανταφύλλου.

3_9.jpg

Η αξιολόγηση της κατάστασης και του κινδύνου του λεμφοιδήματος είναι το νέο μηνιαίο πρόγραμμα του ΣΓΚΜ ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ, που εγκαινιάζεται με αυτή την Ημερίδα. Κάθε μήνα, σε προκαθορισμένο χρόνο και με προκαθορισμένα ραντεβού, θα εξετάζονται γυναίκες με καρκίνο μαστού από εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή, μέλος της ΑΠΛΕΣΟ. Η ημέρα και η ώρα, θα προαναγγέλλεται κάθε μήνα μέσω των social media του Συλλόγου.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ