Χαβιάρι: Ποια είναι τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς θα το χρησιμοποιήσουμε;

Τα τελευταία χρόνια το χαβιάρι έχει αποκτήσει περίοπτη θέση στο beauty ως ένα από τα πιο ευεργετικά συστατικά.

Τα καλλυντικά με χαβιάρι υπόσχονται θαυματουργά αποτελέσματα. Είναι όμως έτσι; Ποια όμως είναι η αλήθεια πίσω από αυτό το εξαιρετικά δημοφιλές συστατικό; Και πώς μπορούμε να το ενσωματώσουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς για δικό μας όφελος;

Τι είναι το χαβιάρι

Είναι τα αυγά στις ωοθήκες ορισμένων ειδών ψαριών που ανήκουν στην οικογένεια των οξυρρυγχιδών. Μερικά από τα πιο σημαντικά συστατικά του είναι τα εξής: Σίδηρος, μαγνήσιο, βιταμίνη Β12, σελήνιο, φώσφορο, ασβέστιο, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Α, βιταμίνη D και παντοθενικό οξύ. Ήταν θέμα χρόνου λοιπόν να μπει στη λίστα της κοσμετολογίας, εμπλουτίζοντας αντιγηραντικά προϊόντα περιποίησης για το δέρμα και τα μαλλιά. Μεταξύ άλλων, τα κυριότερα οφέλη του για την επιδερμίδα είναι η αύξηση της ενυδάτωσης, των επιπέδων υγρασίας, τη σφριγηλότητας και η λείανση των λεπτών γραμμών. Παράλληλα, μειώνει φλεγμονές και προστατεύει από την οξειδωτική βλάβη χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Τα θετικά για την επιδερμίδα

Βελτιώνει τη συνολική υφή του δέρματος. Λόγω της πλούσιας σύνθεσής του σε Ωμέγα-3, αμινοξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, το χαβιάρι στην ομορφιά “δουλεύει” ώστε να βελτιώσει την υφή του δέρματος.

Κλειδώνει την υγρασία. Τα Ωμέγα-3 βοηθούν στην ενίσχυση του προστατευτικού φραγμού του δέρματος, κλειδώνοντας την υγρασία στα κύτταρα, ενώ παράλληλα εμποδίζουν τους ερεθισμούς.

Προστατεύει από την ακτινοβολία UV. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το δέρμα από την ακτινοβολία UV. Έτσι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χαβιάρι ως μια επιπλέον στρώση προστασίας από τον ήλιο. Ωστόσο, το κλασικό SPF είναι απαραίτητο.

Αποτρέπει την καταστροφή της ελαστίνης. Ένα άλλο πλεονέκτημα της πλούσιας σύνθεσής του σε αντιοξειδωτικά είναι ότι, το χαβιάρι βοηθά στην προστασία της ελαστίνης, προσφέροντας έτσι μακροπρόθεσμα πιο νεανική εμφάνιση στο δέρμα.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Το εκχύλισμα από χαβιάρι εμπλουτίζει μια ποικιλία προϊόντων περιποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενυδατικών κρεμών, μασκών και ορού. Αυτές οι συνθέσεις προάγουν συνεχώς τη θρέψη και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας, χαρίζοντας μακροπρόθεσμα νεανική εμφάνιση.

https://www.instyle.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ