Make up: Πώς θα γίνει… «ένα» με το δέρμα

Τα «μαγικά» hacks

Θέλετε να το make up να καλύπτει τις ατέλειες αλλά να μην φαίνεται ότι έχετε βαφτεί υπερβολικά; Κι όμως, γίνεται… Υπάρχουν ορισμένα «μαγικά» hacks που μπορούν να κάνουν το foundation να ταιριάξει «γάντι» στο δέρμα σας:

Σκοπός του foundation είναι να κάνει ομοιόμορφο τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας. Ωστόσο, αν αυτή δεν είναι καθαρή και λεία τότε και το καλύτερο make up δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό μην παραλείπετε την απολέπιση και έπειτα, εφαρμόστε μια μάσκα που απευθύνεται ειδικά στον τύπο του δέρματός σας, με συστατικά όπως τριαντάφυλλο για την καταπολέμηση της λιπαρότητας, αλόη για την αντιμετώπιση της ξηρότητας και πράσινο τσάι για την καταπράυνση της φλεγμονής.

Μετά τη μάσκα, κάντε απαλό μασάζ με την ενυδατική σας κρέμα για να ενισχύσετε την κυκλοφορία και να μειώσετε το πρήξιμο.

«Prime» time

Αφού ενυδατώσετε και προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία εφαρμόστε ένα primer που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας – για τη θαμπή όψη, την υπερβολική λιπαρότητα και τις γυαλάδες ή το «γέμισμα» των λεπτών γραμμών και ρυτίδων – που θα παρατείνει τη «διάρκεια ζωής» της βάσης σας.

Το μυστικό κρύβεται στη φόρμουλα

Για να πετύχετε αυτό το φυσικό, ανεπιτήδευτο μακιγιάζ, χρειάζεστε συνθέσεις που καλύπτουν μεν τις ατέλειες, αλλά να αναδεικνύουν την επιδερμίδα χωρίς να φαίνονται σαν μάσκα.

Αν έχετε λιπαρό δέρμα μπορείτε να έχετε ένα foundation σε μορφή compact πάντα στην τσάντα σας, για φρεσκάρισμα ανά πάσα στιγμή.

Για αλάνθαστη εφαρμογή και περισσότερες επιλογές όσον αφορά το φυσικό φινίρισμα και το επίπεδο κάλυψης προτιμήστε ένα foundation σε υγρή μορφή, που απλώνεται είτε με τα δάχτυλα, είτε με πινέλο είτε με σφουγγαράκι.

Επιπλέον, όσες έχουν λιπαρό δέρμα θα θέλουν κάτι που θα ελέγχει την περίσσεια λιπαρότητας και δίνει ματ τελείωμα, ενώ όσες έχουν ξηρό δέρμα θα θέλουν μια πιο ενυδατική φόρμουλα.

Foundation mapping

Η ονομασία της τεχνικής αποκαλύπτει και τη μέθοδο εφαρμογής της: Πρόκειται για την τοποθέτηση των προϊόντων της βάσης σε στρατηγικά σημεία και όχι σε όλο το πρόσωπο.

Επικεντρωθείτε κυρίως στη ζώνη «Τ», κάτω και γύρω από τη μύτη. Εκεί το δέρμα είναι πιο λεπτό και παρουσιάζει συχνά κοκκινίλες, ερεθισμούς ή σκιές, γι’ αυτό χρειάζεται κάλυψη.

Σε περίπτωση που έχετε μαύρους κύκλους και πρήξιμο, εφαρμόστε ένα concealer και ένα διορθωτικό make up τοπικά σε τυχόν σπυράκια με ένα πολύ λεπτό πινέλο.

Αφήστε «γυμνές» τις υπόλοιπες περιοχές του προσώπου που δεν χρειάζονται κάλυψη, όπως το μέτωπο ή τα μήλα που «προδίδουν» την ύπαρξη make up.

Εφαρμόστε ταμποναριστά και κάντε καλό blending για να «εξαφανίσετε» τα ίχνη του μακιγιάζ. Ολοκληρώστε τη διαδικασία ψεκάζοντας με ένα σπρέι σταθεροποίησης.

Pro tip: Για να τονίσετε τη φυσική λάμψη του προσώπου σας βάλτε λίγο highlighter στο ψηλότερο σημείο των ζυγωματικών και στο κόκαλο της μύτης.

 

imommy.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ