Μήπως λούζετε με λάθος τρόπο τα μαλλιά σας;

Αν αναρωτιέστε γιατί τα μαλλιά σας δεν δείχνουν τόσο λαμπερά και υγιή κάθε φορά που λούζεστε, δείτε μήπως κάνετε κάποιο από τα παρακάτω πολύ συνηθισμένα λάθη που σαμποτάρουν την υγεία τους.

Μπερδεύετε τις άκρες με τις ρίζες
Έχετε κι εσείς την τάση όταν λούζεστε να τρίβετε με σαμπουάν τις άκρες των μαλλιών σας μαζί με τις ρίζες; Σύμφωνα με τους περισσότερους κομμωτές αυτό είναι ένα λάθος που πρέπει να αποφύγετε. Τα μαλλιά μας χρειάζονται λούσιμο κυρίως στις ρίζες, αφού εκεί βρίσκεται η λιπαρότητα. Το να τρίβετε τη ρίζα και μετά τις άκρες και να τα μπερδεύετε όλα μαζί, μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο και μπέρδεμα στις άκρες. Αρκεστείτε, λοιπόν, στο να λούσετε τρίβοντας ελαφρά το τριχωτό της κεφαλής κι έπειτα να ξεβγάλετε το σαμπουάν που έχει πλέον πάει σε όλο το μήκος της τρίχας.
 

Δείτε ακόμα

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείτε σαμπουάν, σύμφωνα με την επιστήμη

 Χρησιμοποιείτε πολύ συχνά καθαριστικά σαμπουάν
Μιλάμε για τα λεγόμενα clarifying shampoo που καθαρίζουν σε βάθος την τρίχα και το τριχωτό της κεφαλής. Αν, ωστόσο, τα χρησιμοποιείτε πολύ συχνά, αφαιρείτε τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής σας. Αυτό, βέβαια, εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σας, οπότε η χρήση του μπορεί να ποικίλει από 1 έως 4 φορές το μήνα.

Λούζεστε με κρύο ή καυτό νερό
Το καυτό νερό είναι απολαυστικό τον χειμώνα, ενώ το κρύο νερό ακούγεται ότι μπορεί να χαρίσει λάμψη στα μαλλιά κι έτσι επικρατεί ένα μπέρδεμα. Θα έχετε δει και τα κομμωτήρια, ωστόσο, ότι η κατάλληλη θερμοκρασία για λούσιμο είναι το χλιαρό προς ζεστό νερό, το οποίο βοηθά να ανοίξουν οι πόροι, ώστε να καθαριστεί σωστά το τριχωτό.

Λούζεστε πολύ συχνά ή πολύ αραιά
Το υπερβολικό, καθημερινό λούσιμο μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια και στην πραγματικότητα να προκαλέσει το τριχωτό της κεφαλής σας να αντισταθμίσει την κατάσταση, παράγοντας υπερβολικό λάδι. Όσο περισσότερο λουζόμαστε, τόσο περισσότερο ξεφορτωνόμαστε όχι μόνο τη βρωμιά και τα μικροσκοπικά υπολείμματα, αλλά και τα έλαια. Το τριχωτό της κεφαλής θα υπερπαραγάγει στη συνέχεια για να ενυδατώσει και να αντικαταστήσει αυτό που έχει αφαιρεθεί. Από την άλλη, το πολύ αραιό λούσιμο μια φορά την εβδομάδα ή και παραπάνω, μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση και μπλοκάρισμα τους θύλακες και να οδηγήσει σε ένα μη υγιές τριχωτό της κεφαλής. Δοκιμάστε να λούζεστε κάθε δεύτερη μέρα μέχρι να δείτε πραγματικά τι λειτουργεί καλύτερα στα μαλλιά σας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ