Eurovision: Το τραγούδι «Doomsday Blue» της Ιρλανδίας χαρακτηρίζεται «ωδή στην queer κοινότητα»


Την εκπροσώπηση της Ιρλανδίας στη φετινή Εurovision έχει αναλάβει η non binary καλλιτέχνιδα Bambie Thug, με το κομμάτι «Doomsday Blue».

Το Bambie Thug χρησιμοποιεί την αντωνυμία «το» για να προσδιοριστεί. Eπιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στη Eurovision 2024, μετά τη νίκη του στο Εurosong 2024.

Το τραγούδι «Doomsday Blue» κατάφερε να λάβει την υψηλότερη βαθμολογία από την ιρλανδική κριτική επιτροπή και την ψήφο του κοινού και τερμάτισε τρίτο στη διεθνή ψηφοφορία της επιτροπής.

Τη μουσική και τους στίχους έχουν γράψει οι Bambie Ray Robinson, Olivia Cassy Brooking, Sam Matlock και Tyler Ryder.

Σε συνέντευξή του για το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στη Eurovision, είχε πει: «Τα χείλη μου είναι σφραγισμένα. Δεν θέλω να αποκαλύψω τίποτα πριν τον ημιτελικό, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο χορογράφος μου Matt Williams, ο σκηνοθέτης μου Sergio Jaen και εγώ έχουμε δημιουργήσει ένα πραγματικά όμορφο concept για τη μεγάλη σκηνή. Νιώθω κατά κάποιο τρόπο ότι είναι το Bambie Thug όπως δεν το έχετε ξαναδεί. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένο και εργάζομαι πολύ σκληρά για να προσφέρω κάτι που ξεχωρίζει σε αυτή τη μεγάλη σκηνή».
Το κομμάτι μιλάει για το συναίσθημα του να παραβλέπεις τις δυνατότητές σου. Μάλιστα, χαρακτηρίστηκε από πολλούς, αλλά και από την ίδια την επιτροπή ως μια μια ωδή στην queer κοινότητα.

Η Ιρλανδία θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού στις 7 Μαΐου.

Οι πρώτες εντυπώσεις

Στην πρώτη του πρόβα στη σκηνή της Eurovision, το Bambie Thug κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις με ένα θεατρικό σόου.

Εμφανίζεται στη σκηνή με έντονο μακιγιάζ, κέρατα, σχοινιά και εκκεντρικό στυλ μπαλαρίνας, ενώ γύρω του υπάρχουν κεριά.

Στη σκηνή δίπλα του, χορεύει ένας χορευτής ντυμένος σαν κένταυρος, ενώ η εμφάνισή του ολοκληρώνεται με φωτιές και καπνούς.

Τα σχόλια στο Twitter ήταν ενθαρρυντικά, αφού σε πολλούς άρεσε ο ήχος του Bambie Thug, όμως υπήρξαν φυσικά κι εκείνοι που στάθηκαν περισσότερο στην εμφάνισή του, αποκαλώντας το «μάγισσα».

Δείτε μερικά από τα σχόλια στο Twitter

Λίγα λόγια για το Bambie Thug

Γεννήθηκε στο Μακρούμ της κομητείας Κορκ της Ιρλανδίας στις 6 Μαρτίου 1993, αλλά πλέον ζει στο Λονδίνο.

Η μουσική του ονομάζεται «ouija-pop». Πρόκειται για έναν όρο, τον οποίο επινόησαν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες αυτού του είδους, καθώς δεν ήθελαν να τοποθετήσουν τη μουσική τους σε ένα ήδη υπάρχον ρεύμα.

Οι στίχοι των περισσότερων τραγουδιών τους θίγουν θέματα όπως ο χωρισμός, ο θάνατος, η μαγεία, ο εθισμός στα ναρκωτικά ή και η κατάθλιψη.

Πέρα από τη συμμετοχή του στη Eurovision, το Bambie Thug διαγράφει μια πετυχημένη πορεία στον χώρο της μουσικής, με τα τραγούδια του να έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια streams. 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ