Ρωσία: Ο νέος υπερηχητικός πύραυλος Zircon χρειάζεται περισσότερες δοκιμές

Ο νέος ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος νέας γενιάς Zircon (Ζιρκόν) χρειάζεται περισσότερες δοκιμές πριν τεθεί σε υπηρεσία και αυτό θα απαιτήσει κάποιο χρόνο, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο δηλώσεις που έκανε σήμερα Παρασκευή (26/1) ο διευθυντής της κατασκευάστριας εταιρείας.

Το TASS επικαλείται τον Αλεξάντρ Λεόνοφ, διευθυντή της NPO Mashinostroyeniya να δηλώνει ότι η έγκριση των πυραύλων πριν τεθούν σε υπηρεσία «δεν είναι μια σύντομη διαδικασία» και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει «κάποιες δοκιμές». Δεν κατέστη σαφές τι μορφή μπορεί να πάρουν.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι εδάφους Zircon έχουν όπως έχει αναφερθεί, εμβέλεια 900 χιλιομέτρων και μπορούν να υπερβούν αρκετές φορές την ταχύτητα του ήχου, καθιστώντας δύσκολη την αντιμετώπιση τους από τα αμυντικά συστήματα.

Η Ρωσία, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανταγωνίζονται μεταξύ τους στον τομέα της ανάπτυξης υπερηχητικών όπλων, ενώ η Ρωσία έχει αρχίσει τις δοκιμές του Zircon από το 2017, προαναγγέλλοντάς το ως ένα σημαντικό βήμα προόδου στον στρατιωτικό ανταγωνισμό της με τις δυτικές χώρες.

Πέρυσι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι μια από τις φρεγάτες του είχε πραγματοποιήσει εκτοξεύσεις πυραύλων στον Ατλαντικό Ωκεανό. Η Μόσχα επίσης έχει ανακοινώσει ότι εξοπλίζει τα νέα της πυρηνικά υποβρύχια με πυραύλους Zircon.

cnn.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ