Βρέθηκε η περιοχή όπου θα μεταφερθούν τα «κόκκινα φανάρια» του Άμστερνταμ

Αξιωματούχοι του δήμου του Άμστερνταμ φαίνεται να κατονόμασαν την τοποθεσία στα νότια της πρωτεύουσας της Ολλανδίας, ως την πιθανότερη περιοχή για να «εγκατασταθούν» πλέον τα «Kόκκινα φανάρια».

Η Europaboulevard, στο νότιο τμήμα της πόλης, «είναι η πλέον κατάλληλη τοποθεσία για το νέο Ερωτικό Κέντρο», απoφάνθηκαν οι αρμόδιοι και «η επιλογή (της τοποθεσίας) θα κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο στις αρχές του 2024», ανακοίνωσε εκπρόσωπός του δήμου, προσθέτοντας πως αναμένεται να χρειαστούν επτά χρόνια μέχρι να ανοίξει και να λειτουργήσει.

Ο δήμαρχος θέλει να αλλάξει την περιοχή όπου βρίσκονται τα κόκκινα φανάρια και να τη μεταφέρει έξω από το κέντρο της πόλης σε ένα ειδικά διαμορφωμένο μέρος, ώστε να απαλλαγεί από την ταύτιση με το συγκεκριμένο σημείο, μειώνοντας παράλληλα τον αριθμό των τουριστών και των μικροεγκλημάτων στην περιοχή.

Άμστερνταμ και πορνεία

Το Άμστερνταμ αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις από οργανώσεις που αντιτίθενται στη μετεγκατάσταση της νόμιμης πορνείας και ένας εκπρόσωπος του δήμου είπε σήμερα ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν αμέσως στις συγκεκριμένες ανησυχίες του EMA.

Η πορνεία είναι νόμιμη στην Ολλανδία από το 2000 και γινόταν ανεκτή στη διάσημη συνοικία επί δεκαετίες.

Ωστόσο η συνοικία αλλάζει τα τελευταία χρόνια καθώς οι κάτοικοι παραπονούνται για υπερβολική τουριστική κίνηση. Τον Φεβρουάριο η πόλη ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την απαγόρευση του καπνίσματος κάνναβης στην συνοικία Κόκκινα Φανάρια.

ertnews.gr

Διαβάστε επίσης