Ολλανδία: «Παρακαλώ, όχι άλλο σεξ στην παραλία» – Οργή κατοίκων κατά των γυμνιστών παραθεριστών

 

Η κατάσταση με τους γυμνιστές παραθεριστές στην πόλη Βέερε της Ολλανδίας φαίνεται πως έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς έχει προκαλέσει αντιδράσεις με αρκετούς πολίτες και τοπικούς φορείς να ζητάνε από τον δήμο να πάρει μέτρα.

Αναστάτωση σε μία πόλη στη νότια Ολλανδία έχουν προκαλέσει οι γυμνιστές λουόμενοι που δεν διστάζουν να κάνουν σεξ στους αμμόλοφους και την παραλία της περιοχής, ακόμα και μετά από προγραμματισμένα ραντεβού.

Η κατάσταση στην πόλη Βέερε φαίνεται πως έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς έχει προκαλέσει αντιδράσεις με αρκετούς πολίτες και τοπικούς φορείς να ζητάνε από τον δήμο να πάρει μέτρα.

Το πρότζεκτ «Oranjezon» (πορτοκαλί ήλιος) όπως αποκαλείται δημιουργήθηκε από ένα κύμα παραπόνων στον δήμο που έγιναν από παραθεριστές, μέλη οργανώσεων για την προστασία της φύσης, καθώς και από μέλη οργανώσεων για την προστασία των υδάτων σχετικά με «σεξουαλικές πράξεις από γυμνιστές» καθώς και για «ενδείξεις ότι υπήρχαν σχέσεις που είχαν οργανωθεί εκ των προτέρων».

Έτσι ο δήμος Βέερε πήρε μέτρα και την Πέμπτη ανακοίνωσε πως έχει τοποθετήσει πινακίδες στην παραλία με τις οποίες προειδοποιεί τους «παιχνιδιάρηδες» λουόμενους ότι υπάρχει «αυξημένη επιτήρηση» για την καταπολέμηση των «σεξουαλικών συναντήσεων και πράξεων στους αμμόλοφους, σε προστατευόμενους βιότοπους και στην παραλία».

«Οι αμμόλοφοι είναι εξαιρετικά σημαντικοί για την τοπική κοινωνία και πρέπει να προστατεύονται από ανεπιθύμητες συμπεριφορές που βλάπτουν το φυσικό περιβάλλον και μπορούν να ενοχλήσουν άλλους παραθεριστές», δήλωσε στην εφημερίδα «Observer» ο δήμαρχος της πόλης Βέερε, Φρεντερίκ Σαουβενάαρ.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα για να διασφαλίσουμε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια», συμπλήρωσε.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο Guardian οι Αρχές σημειώνουν πως δεν θα υπάρξουν πλέον άλλες προειδοποιήσεις αλλά άμεση εφαρμογή του νόμου.

Την εκστρατεία υποστήριξε το συντηρητικό κόμμα «SGP»,  το οποίο κέρδισε πρόσφατα το μεγαλύτερο ποσοστό στις τοπικές εκλογές. «Εκτιμάμε πολύ το γεγονός ότι ο δήμαρχός μας λαμβάνει μέτρα επιβολής: αυτές οι υπερβολές πρέπει να καταπολεμηθούν», είπε στον «Observer» ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πέρι ντε Βίζερ.

«Υπάρχουν τακτικές καταγγελίες στον δήμο και τις τοπικές οργανώσεις και γι’ αυτό επικροτούμε την άμεση κινητοποίηση του δημοτικού συμβουλίου», προσέθεσε.

«Διαφορά μεταξύ της ηλιοθεραπείας από γυμνιστές και της σεξουαλικής πράξης»

Οργανώσεις για την προστασία της φύσης επίσης πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να υπάρχει μία διαφορά μεταξύ της ηλιοθεραπείας από γυμνιστές και της σεξουαλικής πράξης.

Η Κάρλιν Λόντεβικ, εκπρόσωπος Τύπου του συλλόγου γυμνιστών αναψυχής, NFN Open en Bloot (Ανοιχτά και Γυμνά), ανέφερε: «Το σεξ σε εξωτερικό χώρο δεν είναι γυμνισμός αναψυχής και οι άνθρωποι που έρχονται για ηλιοθεραπεία το βρίσκουν τόσο προβληματικό όσο και ο υπόλοιπος κόσμος. Ο γυμνισμός αναψυχής δίνει ένα αληθινό αίσθημα ελευθέριας και είναι πολύ υγιές να βλέπεις πραγματικά γυμνά σώματα που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία με photoshop. Αλλά διαχωρίζουμε τους εαυτούς μας από το σεξ σε εξωτερικό χώρο».

Από την πλευρά του ο Μάρκο Βίτσερτ, ιδιοκτήτης εστιατορίου στην παραλία που έχει γίνει η «καρδιά» του προβλήματος σημειώνει πως έχει πιο βασικό πρόβλημα με την ηλικία των παραθεριστών που θα καταναλώσουν αλκοολούχα ποτά παρά με όσους κάνουν σεξ εκεί.

«Είμαι 14 χρόνια στην παραλία και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Συμβαίνει κυρίως τον Αύγουστο με Βέλγους άνδρες και επίσης swingers που προγραμματίζουν να συναντηθούν. Εάν κάποιοι δίνουν ραντεβού στους αμμόλοφους, αυτό συμβαίνει από όταν δημιουργήθηκε ο κόσμος. Κάποιοι άνθρωποι προτιμούν το σεξ σε εξωτερικό χώρο παρά στην κρεβατοκάμαρα και άλλοι μπορεί να έρθουν πλέον γιατί έχει απαγορευθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Επικρίσεις για την απόφαση του δήμου

Άλλοι όμως επικρίνουν την απόφαση και κάνουν λόγο για συντηρητισμό σχετικά με το σεξ. «Έχει γίνει τάση σε μία χώρα όπως η Ολλανδία και άλλες χώρες, επειδή υπάρχει ένα συντηρητικό κίνημα, άνθρωποι που είναι λιγότερο χαρούμενοι με τη σεξουαλικότητα και τον γυμνισμό έχουν πιο δυνατή φωνή», είπε ο Γιούρι Όχλριχς, σεξολόγος και ανώτερος σύμβουλος του Rutgers, του ολλανδικού κέντρου για τη σεξουαλικότητα.

«Αυτό που βλέπουμε με σεξ σε εξωτερικό χώρο και στους αμμόλοφους. Τι ενοχλεί; Δεν παραβιάζει κάποιος τον ολλανδικό νόμο με να το να αντιμετωπίζει τη σεξουαλικότητα των ανθρώπων ενάντια στις ελπίδες τους», προσέθεσε.

Πάντως, οι τουρίστες που επισκέφθηκαν την παραλία, ήταν έκπληκτοι, καθώς δεν γνώριζαν για το μέτρο. «Δεν έχω ακούσει κάτι γι’ αυτό, παρόλο που πιστεύω ότι στη Γερμανία, πρέπει να έχουν το ίδιο πρόβλημα», δήλωσε η Μαρία Ζίμερμαν, παραθερίστρια από το Άαχεν της Γερμανίας.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης