Ποια μάσκαρα μου ταιριάζει;

Δεν χρειάζεται να είναι πάντα μαύρη

Αν και τίποτα δε θα ξεπεράσει ποτέ την ευελιξία και τη διαχρονικότητα της μαύρης μάσκαρα, η άνοδος των χρωματιστών βλεφαρίδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί μια ισχυρή αιτία για να την αλλάξετε -έστω και για λίγες εμφανίσεις.

Όλο και περισσότεροι influencers και celebrities βάφουν τις βλεφαρίδες τους με μπορντό, μωβ ή μπλε μάσκαρα δημιουργώντας statement looks που συζητιούνται. Ποιες είναι, όμως, οι trending αποχρώσεις για φέτος και πώς θα βρείτε εκείνη που σας ταιριάζει με βάση το χρώμα των ματιών σας;

Πράσινη: Είναι η τέλεια απόχρωση για όσες ενδιαφέρονται αλλά διστάζουν να δοκιμάσουν μια μάσκαρα με χρώμα. Συνδυάστε τη με nude lips και διακριτικό μακιγιάζ και τα μάτια σας θα αναδειχθούν αμέσως.

Μπορντό: Αυτό το χρώμα ταιριάζει σούπερ με τις olive αποχρώσεις σκιών, οπότε βάψτε όλο το κινητό βλέφαρο με μια shimmery σκιά σε πρασινωπούς τόνους και ολοκληρώστε με μία στρώση μπορντό mascara. Προσθέστε διάφανο lipgloss στα χείλη και είστε έτοιμες.

Ροζ: Αναμφίβολα, δεν είναι το πρώτο χρώμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν φτάνει η ώρα να βάλετε μάσκαρα αλλά το ροζ είναι το ιδανικό για ρομαντικά makeup looks. Τολμήστε το και συνδυάστε το γιατί όχι με αντίστοιχο χρώμα σκιάς, για να εφαρμόσετε τη Barbiecore τάση.

Πορτοκαλί: Το ίδιο ισχύει και για το πορτοκαλί, που φέτος έχει την τιμητική του και θα το δείτε πολύ σε catwalks αλλά και street style εμφανίσεις. Συνδυάστε το με smokey eyes σε καφέ τόνους και απογειώστε το μακιγιάζ των ματιών σας.

Πώς θα βρείτε την ιδανική μάσκαρα με χρώμα ανάλογα με το χρώμα των ματιών σας

Καστανά μάτια

Μια μπλε μάσκαρα θα τραβήξει αμέσως την προσοχή στα καστανά μάτια σας. Μπορείτε να την εφαρμόσετε και στις κάτω βλεφαρίδες για μεγαλύτερη αντίθεση. Το μωβ είναι μια άλλη απόχρωση που μπορείτε να δοκιμάσετε εσείς που έχετε καστανό χρώμα ματιών. Μάλιστα, και τα δύο (μπλε και μωβ) βοηθάνε στο να τονιστεί ακόμη περισσότερο το λευκό τμήμα στα μάτια κι έτσι να φαίνονται πιο ξεκούραστα και λαμπερά.

Γαλάζια μάτια

Μια δαμασκηνί ή μπορντό μάσκαρα θα κολακέψει τα μάτια σας. Συνδυάστε τη με μια μπρονζέ σκιά ματιών κι έτσι θα κάνετε το μπλε των ματιών σας να φαίνεται ακόμη πιο έντονο.

Καστανοπράσινα μάτια

Η πράσινη μάσκαρα θα πρέπει να είναι η επιλογή σας εάν έχετε μυστηριώδη καστανοπράσινα (hazel) μάτια. Επίσης, και μια σε βαθύ μωβ χρώμα μπορεί να είναι ιδανική για εσάς.

Πράσινα μάτια

Τα πράσινα μάτια έχουν σε κάποιες περιπτώσεις κηλίδες καφέ και μπλε μέσα τους. Μια μάσκαρα σε βαθύ μπορντό χρώμα δημιουργεί μια υπέροχη αντίθεση με το πράσινο και τις άλλες αποχρώσεις που μπορεί να έχει μέσα του για μια τολμηρή εμφάνιση. Plus, ο συνδυασμός αυτός μπορεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πως τα μάτια σας είναι πιο λαμπερά.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ