"Δικαίωμα στην Πρόοδο": Η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη φυλλορροεί...

 

Σημάδια αποσύνθεσης εμφανίζει πλέον η παράταξη "Δικαίωμα στην Πρόοδο" που ίδρυσε ο πρώην περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας  και υπήρξε περιφερειαρειακή αρχή για 9 χρόνια.

Από τον περασμένο Σεμπτέβριο οπότε και ο Απόστολος Κατσιφάρας ανακοίνωσε μέσα από την σελίδα που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αποχώρησή του από επικεφαλής της παράταξης και υπέβαλε την παραίτησή του από περιφερειακός σύμβουλος οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες.

Η εκλογή του Γιάννη Λύτρα στην ηγεσία της παράταξης, με θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην περιφέρεια, με 8 ψήφους έναντι 5 του συνυποψηφίου του Κώστα Καρπέτα (και 3 λευκά), παρότι συνοδεύτηκε από δηλώσεις "σφυρηλατημένης ομοψυχίας" στο διάβα του χρόνου τα πράγματα άλλαξαν.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι άρχισαν να αναζητούν άλλες πολιτικές διαδρομές.

Η αρχή έγινε από τον Παναγιώτη Μπράμο τον ηλείο περιφερειακό σύμβουλο που ανεξαρτητοποιήθηκε μετά την αλλαγή του επικεφαλής, το Νεόμβριο του 2022, σημειώνοντας με νόημα σε δήλωσή του πως "θεμιτό είναι και το δικαίωμα του καθενός να επιλέγει να μην αλλάζει προτεραιότητες, όταν αλλάζουν οι υπόλοιποι. Αυτή την επιλογή έκανα, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο διατηρώ την αρχή που είχα σε όλη μου την πορεία στην αυτοδιοίκηση.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας έχοντας δίπλα του τον διάδοχό του στην παράταξη Γιάννη Λύτρα

 

Η συνέχεια ήλθε από τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Δριβίλα, που αποφάσισε να μεταπηδήσει στον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για το Δήμο Ερυμάνθου, τον Ιανουάριο 2023.

Τώρα ήλθε άλλη μια αποχώρηση από τον επίσης πρώην αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μητρόπουλο, από την Ηλεία. Ο περιφερειακός σύμβουλος με δήλωσή του γνωστοποίησε πως θα ηγηθεί δημοτικής παράταξης διεκδικώντας το Δήμο Ζαχάρως.

Η "αιμορραγία" της παράταξης δεν σταματά εδώ, καθώς και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι ετοιμάζονται να αλλάξουν μετερίζι. 

Το γεγονός πως η παράταξη "Δικαίωμα στην Πρόοδο" όπως όλα δείχνουν θεωρείται σχεδόν αδύνατο να κατέλθει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, παρά τις περί του αντιθέτου κατά καιρούς δηλώσεις στρέφει πολλά μέλη της προς άλλους πολιτικούς δρόμους.

Χαρακτηριστικό πως η παράταξη φυλλορροεί είναι το γεγονός πως η σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας Ντίνα Κατσαρή Μαυραγάνη κατήλθε υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ (δεν εξελέγη). 

Ενώ και ο Αιτωλοακαρνάνας Βασίλης Σώζος προτίθεται να διεκδικήσει το Δήμο Βόνιτσας, ως υποψήφιος Δήμαρχος.

Μεταξύ αυτών που φαίνεται να αποχωρούν είναι ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και πρώην πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, που οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει ενεργό ρόλο, αλλά όχι στο περιφερειακό συμβούλιο.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η αποχώρηση των δύο συμβούλων που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ του Κώστα Κόντη και του Μιχάλη Σιδηρόπουλου (πήρε την θέση του Απόστολου Κατσιφάρα, ως πρώτος επιλαχών), καθώς με δηλώσεις τους έχουν υποστηρίξει πως θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις του κόμματος.

Επίσης αρκετοί σύμβουλοι τηρούν στάση αναμονής και θα οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις τους μετά την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, όπως ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αντώνης Χαροκόπος.

 

Επιμέλεια: Απόστολος Ι. Βουλδής

 

Διαβάστε επίσης