Βρετανία: Στέφθηκαν επίσημα Κάρολος Γ' και Καμίλα - ΦΩΤΟ

Η πρώτη στέψη στη Βρετανία μετά από 70 χρόνια

Στέφθηκαν βασιλιάς ο Κάρολος και βασίλισσα η Καμίλα.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι έστεψε τον βασιλιά Κάρολο σε τελετή σήμερα στο Λονδίνο, τοποθετώντας το ηλικίας 360 ετών Στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του μονάρχη καθώς εκείνος καθόταν σε έναν θρόνο του 14ου αιώνα στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ.

Ο Κάρολος διαδέχθηκε τη μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον θάνατό της τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Καμίλα, σύζυγος του βασιλιά Καρόλου Γ', στέφθηκε βασίλισσα

Η Καμίλα, σύζυγος του Καρόλου Γ', στέφθηκε σήμερα στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, λίγο μετά τη στέψη του μονάρχη.
Η 75χρονη βασίλισσα, που έχει χωρίσει από τον πρώτο της σύζυγο, είναι η δεύτερη σύζυγος του Καρόλου, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, από την οποία πήρε διαζύγιο το 1996.

ap23126419512769.jpg

vasilias-karolos.jpg

kamila3-768x534.jpg

kamila.jpg

ΝΩΡΙΤΕΡΑ:

Με λαμπρότητα γίνεται σήμερα η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’, η πρώτη στη Βρετανία μετά από 70 χρόνια.

Παρουσία περίπου 100 αρχηγών κρατών και άλλων αξιωματούχων, ο Κάρολος Γ’ θα στεφθεί επισήμως βασιλιάς στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, το οποίο έχει φιλοξενήσει όλες τις στέψεις από το 1066 όταν ενθρονίστηκε ο Γουλιέλμος Α’ της Αγγλίας μέχρι και σήμερα. Είναι ο γηραιότερος μονάρχης που αναλαμβάνει τον θρόνο εδώ και χίλια χρόνια.

 Δίπλα του θα στεφθεί βασίλισσα η σύζυγός του Καμίλα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, την τελετή αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ενώ στους δρομους του Λονδίνου εκτιμάται ότι βρίσκονται 2 εκατομμύρια άνθρωποι. 

Στις 2:00 μ.μ. ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι θα στέψει με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου τον Βασιλιά Κάρολο Γ' . Πρόκειται για ένα στέμμα που κατασκευάστηκε το 1660 και ζυγίζει 2,27κιλά. 

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, για πρώτη φορά σε τελετή στέψης ο βασιλιάς θα προσευχηθεί για ευλογία σε όλους ανεξαρτήτως θρησκείας και πεποιθήσεων.
Επισημαίνεται εξάλλου ότι εκείνοι που θα παρουσιάσουν τα ιστορικά κειμήλια στον βασιλιά - συμπεριλαμβανομένων των σκήπτρων, της σφαίρας, του δακτυλιδιού και του κουταλιού για τη στέψη - «θα αντανακλούν επίσης την ποικιλομορφία της κοινωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου, σε αντιδιαστολή με όσα συνέβησαν πριν από 70 χρόνια».
Η αγάπη του βασιλιά για τη φύση θα αντανακλάται στον μανδύα της συζύγου του, Καμίλα, η οποία θα στεφθεί βασίλισσα. Ο βασιλικός μανδύας θα απεικονίζει διαφορετικά είδη φυτών, σκαθάρια και μέλισσες.

 

Διαβάστε επίσης