Ανθώνας Πηνείας: Στάχτη 40 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης

Έγκαιρη επέμβαση σε μία από τις μεγαλύτερες μέχρι στιγμής πυρκαγιές πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι οι πυροσβεστικές αρχές του νόμου στο μέτωπο που εκτυλίχθηκε στην περιοχή Ανθώνα Πηνείας.

Ειδικότερα, λίγο πριν τις 15:30, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αμαλιάδας ειδοποιήθηκε για μεγάλη δασική πυρκαγιά στην περιοχή και άμεσα έσπευσαν στο σημείο 8 υδροφόρα οχήματα με 16 άνδρες, ενώ χρειάστηκε και η ενίσχυση με πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΟΔΕ.

Η επέμβαση της υπηρεσίας με ισχυρές δυνάμεις από την αρχή της φωτιάς αποδείχτηκε σωτήρια, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα το μέτωπο οριοθετήθηκε και ελέγχθηκε πλήρως.

Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης ήταν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλης Σολδάτος, μαζί με τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας Κωνσταντίνο Χριπάτσιο.

Σε ό,τι αφορά την έκταση που μετατράπηκε σε στάχτη, από τα συνολικά 40 στρέμματα, τα 30 εξ’ αυτών ήταν δασική έκταση και τα 10 αγροτική.

Να σημειωθεί πως στο σημείο βρέθηκε και το Ανακριτικό Τμήμα της υπηρεσίας, προκειμένου να ελέγξει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η πυρκαγιά, με τα αποτελέσματα των ερευνών να αναμένονται να γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Οι πυροσβεστικές αρχές του νόμου εφιστούν την προσοχή στους πολίτες ώστε και πριν την αντιπυρική περίοδο, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής να μην προβαίνουν σε ενέργειες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τους συμπολίτες τους και να καταστρέψουν μεγάλες εκτάσεις γης, σε περίπτωση επέκτασης της πυρκαγιάς.

patrisnews.com

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ