Ηλεία: Πως το χωριό δεν κάηκε και σώθηκε από ...αέρος - Αγωνία όλη τη νύχτα

 

Μάχη με τις φλόγες έδιναν μέχρι αργά τη νύχτα οι δεκάδες πυροσβέστες που βρίσκονταν στην περιοχή του χωριού Κορυφή Πύργου Ηλείας , όπου το απόγευμα εκδηλώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση.

Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο tempo24 ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος θα έφθαναν στο χωριό δεκάδες πυροσβέστες από την Δυτική Μεκεδονία και από τα Μέγαρα για να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης.

Το χωριό τις απογευματινές ώρες κινδύνεψε καθώς οι τεράστιες φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν απειλητικά τα πρώτα σπίτια. Οι κάτοικοι έντρομοι με κουβάδες και λάστιχα προσπαθούσαν να σβήσουν την φωτιά. 

Ωστόσο, το χωριό σώθηκε όπως είπαν κάτοικοι από τον αέρα.

14 πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα έφθανα άμεσα όταν έγινε γνωστός ο κίνδυνος και άρχισαν τις ρίψεις τόνων νερού περιορίζοντας την πυρκαγιά σε μια χαράδρα.

Πάντως όλη τη νύχτα οι κάτοικοι ήταν σε επιφυλακή , δεδομένου ότι υπήρχαν στιγμές που δυνάμωνε ο άνεμος και κυριολεκτικά καρδιοχτυπούσαν μήπως γινόταν και άλλη αναζωπύρωση.

Να θυμίσουμε πως η φωτιά στην Κορυφή εκδηλώθηκε την Τρίτη το βράδυ, περιορίστηκε σημαντικά όμως χθες το απόγευμα ξαναφούντωσε.

Τα επίγεια μέσα που επιχειρούσαν ήσαν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων και 32 οχήματα.


Ηλεία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Κορυφή Πύργου - Πνιγμένο στους καπνούς το χωριό (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
 

 

Διαβάστε επίσης