Σε "πορτοκαλί" συναγερμό και πάλι η Αχαΐα: Φουντώνει η ανησυχία - Τρέχουν όλοι για τεστ - Εντυπωσιακή αύξηση

Στον αστερισμό του "πορτοκαλί" επιπέδου μπήκε ξανά η Αχαΐα, με τα κρούσματα να τραβούν την ανηφόρα μέρα με τη μέρα, φουντώνοντας την ανησυχία.

Μέσα μόλις σε ένα πενθήμερο, από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή, η περιοχή μετρά 331 νέα κρούσματα.

Αναλυτικά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου:

Δευτέρα: 75

Τρίτη: 51

Τετάρτη: 81

Πέμπτη: 62 

Παρασκευή: 62

Ακόμη πιο ανησυχητική γίνεται η κατάσταση από τις ανοδικές τάσεις σε επίπεδο κρουσμάτων και διασποράς που σημειώνει η περιοχή.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη υγειονομικής επιτήρησης, η Αχαΐα εμφανίζει δείκτη θετικότητας ελέγχων 1,57%, την ώρα που ο αντίστοιχος δείκτης στο σύνολο της επικράτειας διαμορφώνεται χαμηλότερα, στο 1,26%.

hartis.png

Αντιστρόφος ανάλογη είναι η κατάσταση στο πεδίο των εμβολιασμών. Την ώρα που η επικράτεια καταγράφει εμβολιαστική κάλυψη 52,34%, στην Αχαΐα σημειώνεται ποσοστό 47,74% με τουλάχιστον τη μία δόση.

Φούντωσε η ανησυχία - Αυξήθηκαν τα τεστ

Η αύξηση των κρουσμάτων, φούντωσε την ανησυχία των Αχαιών που καθημερινά σπεύδουν για rapid test στα σημεία ελέγχου κλιμακίων του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tempo24.news, μόνο στην Πάτρα η προσέλευση των ατόμων για τεστ καταγράφει ποσοσό αύξησης έως και 200%!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα καθημερινά, στην αχαϊκή πρωτεύουσα, σπάει το φράγμα των 650 τεστ.

Φυσικά ένας παράγοντας ραγδαίας αύξησης είναι το κύμα των διακοπών, με πολλούς να χρειάζονται το αποτέλεσμα του ελέγχου για να επιβιβαστούν στα πλοία.

Ωστόσο, υπάρχει και μεγάλο κύμα πολιτών που βλέποντας τη μεγάλη διασπορά μέσα στο καλοκαίρι, σπεύδει να ελεγχθεί για την περίπτωση να έχει κολλήσει.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ