Αχαΐα: Έσπασε το φράγμα των 1.200 κρουσμάτων σε 15 ημέρες - Η πιο κρίσιμη εβδομάδα για τα μέτρα

Η Πάτρα μπαίνει το Σάββατο στην 6η εβδομάδα σκληρών μέτρων και η Αχαΐα στην 5η, ούσα από τις πρώτες περιοχές που ήρθαν αντιμέτωπες με το "βαθύ κόκκινο".

Τα κρούσματα όμως δεν λένε να σταματήσουν την ανηφόρα με τις καθημερινές εκθέσεις του ΕΟΔΥ να προκαλούν "σφύξιμο στο στομάχι" των αρχών, που βλέπουν ότι παρά τα μέτρα η κατάσταση δύσκολα ελέγχεται.

Παρά τη μικρή καμπή που έδειξαν οι αριθμοί την τελευταία εβδομάδα, αυτό που προβληματίζει είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία, η οποία για να αποσυμπιεστεί χρειάζεται τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την κορύφωση των κρουσμάτων στην περιοχή.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Αχαΐα κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ 686 κρουσμάτων και αυτά συμπληρώνοντας έναν ολόκληρο μήνα με σκληρά μέτρα.

Το πενθήμερο που πέρασε, οι αριθμοί έδειξαν μια μικρή πτώση, αλλά η ανάγνωσή τους σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι - ακόμη - αισιόδοξη. 

Πιο συγκεκριμένα, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, τα κρούσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

Δευτέρα: 79

Τρίτη: 149

Τετάρτη: 84

Πέμπτη: 131

Παρασκευή: 87

Συνολικά μέσα σε 5 ημέρες 530 συμπολίτες μας ανιχνεύτηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Μαζί με τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας - και με δεδομένο ότι πρόκειται για κρούσματα που παραμένουν ενεργά - η Αχαΐα μέσα σε 15 ημέρες κατέγραψε πάνω από 1.200 κρούσματα κορονοϊού.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι τόσο η εβδομάδα που εκπνέει, όσο και αυτή που έρχεται είναι οι κρισιμότερες και θα αποτελέσουν "οδηγό" για το πόσο σύντομα θα βγούμε από το "βαθύ κόκκινο".

Τώρα, το βάρος όλων για την τήρηση των μέτρων πέφτει στο ερχόμενο τριήμερο, όπου η όποια χαλάρωση μπορεί να φέρει δραματική επιδείνωση της κατάστασης.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ