Πάτρα: Στο "κόκκινο" οι νοσηλείες σε Ρίο και "Άγ. Ανδρέας" - Νοσηλεύονται 4 παιδιά

 

Εκτός από τον αριθμό των κρουσμάτων ο οποίος την Τετάρτη "χτύπησε ταβάνι" για την Αχαΐα με 178 νέα κρούσματα, στο "κόκκινο" είναι και η κατάσταση στα δύο νοσοκομεία της πόλης.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο αριθμός των νοσηλευομένων δεν λέει να μειωθεί, δοκιμάζοντας τις αντοχές του προσωπικού που καθημερινά δίνει τεράστιο αγώνα για να μπορέσει να εξυπηρετήσει όλους όσοι προσέρχονται σε Ρίο και "Άγιος Ανδρέας".

Καθημερινά το στοίχημα είναι ένα: Να υπάρχουν κενά κρεβάτια ώστε να μην μένει ο οποισδήποτε ασθενής χωρίς την ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Πάτρα έφτανε τους 126 ασθενείς.

Ανησυχία για τα παιδιά - 2 εισαγωγές στη ΜΕΘ Παίδων

Ανάμεσα σε αυτούς και 4 μικρά παιδιά τα οποία βρίσκονται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου.

Δύο από τα παιδιά βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας: ένας 9χρονος που δίνει τη μάχη με τον κορονοϊό και ένας 6χρονος που αντιμετωπίζει ένα σπάνιο πολυσυστηματικό φλεγμονώδες νόσημα.

Η κατάσταση του 6χρονου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την υγεία του, αφού πρόκειται για μια σπάνια επιπλοκή που εμφανίζεται σε παιδιά που έχουν ξεπεράσει την COVID-19.

Μάλιστα το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το δεύτερο που καλούνται να αντιμετωπίσουν ο Διευθυντής της Παιδιατρικής, καθηγητής Γαβριήλ Δημητρίου και η ομάδα του.

Όπως επισημαίνει η καθηγήτρια Παιδιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, κ. Αναστασία Βαρβαρήγου, ακόμη και τα παιδιά που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα της νόσου, γεγονός που ανησυχεί τους γιατρούς οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες βλέπουν σημαντική αύξηση στις νοσηλείες μικρών παιδιών με κορονοϊό.

Γεμίζουν οι κλίνες

Στο Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται 72 ασθενείς εκ των οποίων οι 19 βρίσκονται στη ΜΕΘ.

50 ασθενείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας", με τους 7 να βρίσκονται στη ΜΕΘ.

Διαβάστε επίσης