Δανέλλης: Και άλλη απειλητική επιστολή κατά βουλευτών για το Μακεδονικό

ανακοινωση απο το συριζα

Και δεύτερη απειλητική επιστολή κατά των βουλευτών εστάλη από εθνικιστική οργάνωση, με αφορμή το Μακεδονικό, όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

Ο κ. Δανέλλης ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ενώ χθες ο Νίκος Βούτσης είχε καταγγείλλει άλλο απειλητικό εξώδικο «Παμμακεδονικών οργανώσεων» με αναφορές σε ισόβια και ποινές θανάτου.

Όπως είπε ο βουλευτής σε δηλώσεις του, «προφανώς είναι γελοίο κάποιοι να νομίζουν ότι μπορούν να επηρεάσουν την άσκηση εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Επιπλέον, είναι αδιανόητο να νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες βουλευτές, απειλώντας μάλιστα με κρεμάλες ή θανάτους. Νομίζω πως θα έπρεπε να έχει κινηθεί ήδη η Εισαγγελία αυτεπαγγέλτως. Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτοί οι τυχάρπαστοι τύποι, είναι και ένα Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών που σήμερα το πρωί μας έστειλε αντίστοιχες επιστολές, ζητώντας μας να σταθούμε αντάξιοι της πατρίδας».

Δείτε εδώ την επιστολή

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρουν θέση τα κόμματα

«Τα όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, από το βήμα της Ολομέλειας σχετικά με τις απειλές που δέχονται οι βουλευτές με τη μορφή εξωδίκων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. 

Το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να καλλιεργήσουν ορισμένες παμμακεδονικές οργανώσεις και όσοι βρίσκονται πίσω από αυτές, θα πέσει στο κενό. Κίνδυνο για τη χώρα αποτελούν η πατριδοκαπηλία και η μισαλλοδοξία, όχι ο διάλογος και η καλλιέργεια σχέσεων καλής γειτονίας με τους λαούς των Βαλκανίων. 

Καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν σαφή θέση κατά των συγκεκριμένων κινήσεων. Η δημοκρατία ούτε απειλείται, ούτε εκφοβίζεται». 

Ενωση Κεντρώων: Δε συμφωνούμε με απειλές

Είναι γνωστό ότι οι απανταχού ομογενείς τάσσονται κατά της παραδόσεως του όρου «Μακεδονία» στο
κρατίδιο των Σκοπίων. Ιδιαίτερα οι οργανώσεις οι Μακεδονικές που λειτουργούν εντός ή εκτός Ελλάδος ήταν πρωτοπόροι και στα συλλαλητήρια Θεσσαλονίκης και Αθηνών, διοργάνωσαν δε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και σε
πολλές πόλεις του εξωτερικού.

Η Ένωση Κεντρώων διαφωνεί με το να δώσουμε τον όρο Μακεδονία στα
Σκόπια και ζητά νέα διαπραγμάτευση με παροχή ισχυρών ανταλλαγμάτων εφ’ όσον χρησιμοποιήσουν τη λέξη
Σκόπια ως όνομα. Με απειλές κάθε είδους, άμεσες ή έμμεσες, δε συμφωνούμε από οπουδήποτε και αν προέρχονται. Η
μάχη πρέπει να κερδηθεί από την Ελλάδα πολιτικά και διπλωματικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ