Δολιοφθορά πίσω από τη βλάβη στη δεξαμενή του Άνω Αλισσού; Πότε θα έχει νερό το χωριό -ΦΩΤΟ

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Δολιοφθορά βρίσκεται πίσω από την εκτεταμένη βλάβη στη δεξαμενή που υδρεύει τον Άνω Αλισσό, καταγγέλλει η τοπική κοινότητα Άνω Αλισσού και η διοίκηση της ΔΕΥΑΔ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, φέρεται ο αγωγός να έχει υποστεί ζημιά από γεωργικό εργαλείο.

Οι αρμόδιες αρχές, φυσικά, θα αποφανθούν για το αν ισχύουν ή όχι τα όσα υποστηρίζονται από ανθρώπους που βρίσκονται από χθες εκεί και προσπαθούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της βλάβης. Εκεί βρέθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Χρήστος Σκάγιας, το στέλεχος της διοίκησης Θανάσης Πυρρής, η πρόεδρος της ΤΚ Άνω Αλισσού Ελένη Μπεζεριάνου, ο πρόεδρος του συλλόγου «Πείρος» Δημήτρης Μπαρμπούνης και άλλοι. Η ζημιά όπως είπαν στο tempo24.gr είναι μεγάλη. Το χωριό παραμένει δύο ημέρες χωρίς νερό ενώ έρχεται Σαββατοκύριακο που οι ανάγκες μεγαλώνουν.

   

Όπως μας είπε ο κ. Πυρρής, ερωτηθείς σχετικά, η δημοτική επιχείρηση καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να υδροδοτηθεί το χωριό τουλάχιστον για το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τον κ. Πυρρή, ο δήμος θα στείλει εκεί μια υδροφόρα και πυροσβεστικά οχήματα για να βρίσκονται σε επιφυλακή. Η δεξαμενή θα γεμίσει ώστε να υδροδοτηθεί το χωριό, ενώ εντός της ημέρας, συνεργεία της ΔΕΥΑΔ θα τοποθετήσουν σωλήνα περίπου 80μ για να προωθηθεί το νερό στο δίκτυο. «Ζητάμε ένα μεγάλο συγγνώμη από τους δημότες για την ταλαιπωρία και ευελπιστούμε το συντομότερο δυνατό να αποκατασταθεί η βλάβη», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Χρήστος Σκάγιας. 
«Εκτός από τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται να αποκατασταθεί η βλάβη πρέπει το σύστημα ύδρευσης στον Άνω Αλισσο να αντικατασταθεί με νέο, γιατί θα έχουμε συνέχεια προβλήματα», τόνισε ο κ. Μπαρμπούνης, ο οποίος τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα για να του θέσει το μείζον ζήτημα του νερού. 

Β.Ι.ΑΘΑΝ. 

Διαβάστε επίσης