ΠΡΟΣΟΧΗ: Ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι που μπορεί να καταλήξει σε τραγωδία, παίζουν ανήλικα παιδιά σε διασταύρωση της Πάτρας-Στήνουν καρτέρι και...

κινδυνος θανατος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι που παίζουν μικρά παιδιά σε διασταύρωση της Πάτρας, μπορεί εύκολα να καταλήξει σε τραγωδία.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 10 ανήλικων ρομά, ηλικίας 5-8 ετών, στήνει καθημερινά καρτέρι σε αυτοκίνητα στη συμβολή των οδών Μπενιζέλου Ρούφου και Χαριλάου Τρικούπη.

Οι μικροί, θεωρώντας οτι η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος του παιχνιδιού τους και χωρίς στη διάρκειά του να δέχονται την παραμικρή εποπτεία από γονείς και συγγενείες τους, σταματούν τα αυτοκίνητα και μόλις οι οδηγοί τους ξεκινήσουν κρύβονται στο πίσω μέρος καιθ στα πλάγια, έχοντας την ψευδαίσθηση οτι σπρώχνουν τα οχήματα.

Κάποιες φορές οι οδηγοί αντιλαμβάνονται τις συμβαίνει και σταματούν. Τις περισσότερες φορές όμως συνεχίζουν την οδήγηση, αφού τα παιδιά δεν είναι ορατά ούτε από τους καθρέφτες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες πρόκλησης ατυχήματος ή δυστυχήματος, φυσικά εν αγνοία τους.

Παρά το γεγονός οτι τα παιδιά έουν παρατηρηθεί πολλές φορές από διερχόμενους και γείτονες, αψηφούν τις συμβουλές και εξακολουθούν το επικίνδυνο παιχνίδι τους, που μπορεί να οδγηγήσει σε τραυματισμό ή ακόμη και σε απώλεια ζωής.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία, ενώ συνιστάται στους οδηγούς που διέρχονται από την συγκεκριμένηξ, ή ακόμη και από άλλες όμορες διασταυρώσεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ