Αχαϊα: Υψηλές προσδοκίες για 50.000 τουρίστες από τη Ρωσία και την Ευρώπη - Πρόγραμμα cultute & shopping για την τόνωση της τοπικής αγοράς

Απο που περιμένουν 144 πτησεις

Ενισχυμένο αναμένεται φέτος το τουριστικό ρεύμα προς την Αχαϊα. Στο αεροδρόμιο του Αράξου αναμένεται να αφιχθούν περισσότεροι από 50.000 τουρίστες από την Ρωσία και από την Ευρώπη. Τα στοιχεία των κρατήσεων έχει συλλέξει το Επιμελητήριο Αχαϊας, που όχι μόνο ετοιμάζει "υποδοχή", αλλά θα επαναλάβει και το επιτυχημένο πρόγραμμα για shopping στην αγορά της Πάτρας.

Ειδικότερα φκατά τη φρτινή σαιζόν  αναμένονται 26.000 Ρώσοι τουρίστες  και 22.000 από χώρες της Ευρώπης, ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί 200 προγραμματισμένες εκδρομές για την καλοκαιρινή περίοδο.

Υπό αυτά τα δεδομένα, η διοίκηση του Επιμελητηρίου ήδη ετοιμάζεται για να επαναλάβει και φέτος το πρόγραμμα «Culture & Shopping», για το οποίο εκδήλωσε ενδιαφέρον ένας ακόμη  tour operators, η γνωστή εταιρεία ΤΕΖ ΤΟUR, η οποία μέχρι σήμερα έχει προγραμματίσει 59 πτήσεις προς τον Άραξο από Μόσχα και Λευκορωσία.

Παράλληλα  συνεχίζεται η συνεργασία με τους δύο tour operation, την εταιρεία Mouzenidis η οποία έχει προγραμματίσει 79 πτήσεις με Ρώσους τουρίστες από Μόσχα και Λευκορωσία, ενώ η εταιρεία Tui έχει προγραμματίσει 66 κλήσεις από Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία και Πολωνία.

Το Επιμελητήριο ετοιμάζει χάρτες σε τέσσερις ξένες γλώσσες, όπως Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ρώσικα, ενώ αναμένεται να εκδοθούν τουριστικοί οδηγοί και από τους tour operators, αναδεικνύοντας τα αξιοθεατα της περιοχής μας, προκειμένου να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο το τουριστικό ρεύμα που θα καταφθάσει στην Αχαΐα.

Διαβάστε επίσης