Πάτρα: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. με τους απατεώνες και τα δήθεν τροχαία - Έπεισαν 83χρονη να τους δωσει 14.000 ευρώ!

συστήσουν μεγάλη προσοχή

Ξαναχτύπησε η σπείραν με τα δήθεν τροχαία που αποσπά μεγάλα ποσά από ηλιωμένους και στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός!

Το απόγευμα της Τρίτης προσήλθε στην Ασφάλεια Πάτρας μια 83χρονη, η οποία διαμένει στο κέντρο της Πάτρας και  κατήγγειλε ότι δύο άγνωστοι την πλησίασαν και υποστήριξαν ότι συγγενικό της πρόσωπο προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο και προκειμένου να απεμπλακεί έπρεπε να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 14.000 ευρώ.

Η ηλικιωμένη, τους πίστεψε και χωρίς δευτερη σκέψη  τους έδωσε τα χρήματα που είχε στο σπίτι.

Στη συνέχεια αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη. Η αστυνομία έχει σχηματίσει δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία κατά των δύο αγνώστων και τους αναζητά στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Yπενθυμίζεται ότι στην Πάτρα και την Αχαΐα  το ίδιο σενάριο έχει παραπλανήσει αρκετό κόσμο, γι αυτό  η αστυνομία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΟΙ ΠΑΓΙΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους τηλεφωνούν και με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο ή εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα) προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού.
Παράλληλα οι πολίτες δεν πρέπει να ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.) μετά άτομα τα οποία τους ζητούν χρήματα και πρέπει να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι, από δική τους τηλεφωνική συσκευή, με το γνωστό-συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.
Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης