Άνοδος για τους Φοίνικες Πάτρας στην Α2 Ανδρών

Υποβιβασμός για τον Ίφιτο από την Α1

Με θετική έκβαση για τους Φοίνικες Πάτρας ολοκληρώθηκαν τα μπαράζ ανόδου για την Α2 Ανδρών, που έγιναν το Σαββατοκύριακο στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η πατρινή ομάδα κατάφερε να πάρει ένα από τα δύο εισιτήρια για την Α2, επιβεβαιώνοντας το τίτλο του φαβορί που είχε πριν την έναρξη των αγώνων.

Στην 1η φάση των ομίλων οι Φοίνικες επικράτησαν με 4-3 επί της Νέμεσις,   με 4-1 επί της Αθηνάς Μαγκουφάνας και πήρε τη 1η θέση στον όμιλο.

Στ 2η φάση των χιαστί νοκ -άουτ παιχνιδιών που έκριναν την άνοδο αντιμετώπισε τον ΓΑΣ Ελευσίς και επιβλήθηκε σχετικά άνετα με   4-2 και πανηγύρισε την άνοδο στην Α2.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Φοίνικες Πάτρας-Γ.Α.Σ. Ελευσίς 4-2:

Πέτκο Γκαμπρόφσκι-Αντώνης Παύλοζας 3-0 (11-6, 11-4, 11-8)

Δημήτρης Νικολόπουλος-Δημήτρης Στάμου 0-3 (8-11, 6-11, 8-11)

Ανδρέας Τσεγγενές-Κωνσταντίνος Στάμου 3-1 (8-11, 11-5, 11-6, 11-8)

Γκαμπρόφκσκι/Τσεγγενές-Αδέρφια Στάμου 2-3 (8-11, 11-8, 11-7, 7-11, 9-11)

Γκαμπρόφσκι-Δ. Στάμου 3-0 (11-2, 11-6, 11-8)

Τσεγγενές-Παύλοζας 3-0 (11-7, 11-3, 11-9)

Ο προπονητής της ομάδας  Δημήτρης Ντεμίρης  δήλωσε: «Είμαι   απόλυτα ικανοποιημένος από τη φετινή πορεία που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο και θέλω να δώσω  συγχαρητήρια σε όλους τους παίχτες μου, τόσο σε αυτούς που έφεραν την ομάδα στη 1η θέση της Β΄ Εθνικής, όσο και σε αυτούς που στα μπαράζ κατάφεραν να πάρουν την άνοδο στην Α2 Ανδρών, που ήταν και ο στόχος μας για φέτος.»

Για την ομάδα των Φοινίκων αγωνίστηκαν ο Βούλγαρος διεθνής Πέτκο Γκαμπρόφσκι, ο Ανδρέας Τσεγγενές, ο Δημήτρης Νικολόπουλος και ο Φίλιππος Φιλιππακόπουλος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός από τον Βούλγαρο, όλοι οι υπόλοιποι αθλητές είναι πατρινοί με μεγάλη εμπειρία στην Α1 και την Α2 κατηγορία.

Στην Α2 Ανδρών θα αγωνίζεται την επόμενη περίοδο και ο Ίφιτος καθώς η πατρινή ομάδα συμμετείχε στα μπαράζ για την παραμονή της στην Α1, αλλά δε μπόρεσε τελικά να διατηρηθεί στη κατηγορία.

Μετά την περσινή εντυπωσιακή πορεία που είχε φέρει τον Ίφιτο στην 3η θέση της Α1 Ανδρών, φέτος για διάφορους λόγους δε κατάφερε να έχει ανάλογη πορεία με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό.

Η προσπάθειά των αθλητών ήταν μεγάλη αλλά μετά από δύσκολα παιχνίδια κάμφθηκαν και έκαναν 3 ήττες, με 4-2 από Ελληνικό και Άρη Βούλας και με 4-3 από τον Άρη Νίκαιας.

Το σίγουρο είναι ότι οι άνθρωποι της ομάδας θα προσπαθήσουν να δουν τα λάθη που έγιναν και θα κάνουν ότι είναι δυνατόν να επαναφέρουν την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία.

Στα μπαράζ του Σαββατοκύριακου ο Ίφιτος αγωνίστηκε με τους Μάριο   Γιάγκου, Χαράλαμπο Χρίστου, Βασίλη Μπιθέλη και Τάκη Γιώτη (παίκτης – προπονητής) και προπονητής της ομάδας ο πολύπειρος Μιχάλης Κατσικαδέλης.

 

Στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2 Γυναικών συμμετείχε ο Φαέθων Πάτρας ως πρωταθλήτρια ομάδα της Β΄ Εθνικής Γυναικών Δυτικής Ελλάδας.

Τα κορίτσια του Φαέθων δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια νίκη, είναι όμως πολύ σημαντική η συμμετοχή τους, γιατί η ομάδα αποτελείται από δύο παγκορασίδες και μία κορασίδα και αντιμετώπισαν ομάδες με έμπειρες παίκτριες.

Συγκεκριμένα η Μαστρογιάννη Μαρίσα είναι κορασίδα και οι Καφάτου Νεφέλη και Πετσίβα Δήμητρα παγκορασίδες.

Οι αγώνες αυτοί είναι μεγάλη εμπειρία για τις μικρές και φερέλπιδες αθλήτριες και είναι εντυπωσιακό ότι σε τόσο μικρή ηλικία είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχουν στα μπαράζ ως πρωταθλήτριες Δυτικής Ελλάδας.

Για την ιστορία να πούμε ότι ο Φαέθων ηττήθηκε με 4-0 από ΟΑ Χανίων, τον ΑΣ Άλφα και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.