Δεν αγωνίζεται το Σάββατο η Ακαδημία των Σπορ

Παραιτήθηκε το Αγρίνιο

Δεν θα διεξαχθεί ο προγραμματισμένος αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β΄ εθνικής ανδρών το Σαββάτο στο Κουκούλι κατόπιν έγγραφης παραίτησης-διαμαρτυρίας  της ομάδος Προοδευτικής Αγρινίου,  μετά τον ορισμό της ΚΕΔ/ΟΧΕ να διαιτητεύσουν τον αγώνα Αθηναίοι διαιτητές που είχε ως αποτέλεσμα τόσο η Ακαδημία των Σπορ όσο και οι φιλοξενούμενοι να πληρώσουν υπέρογκα ποσά της μετακινήσεις των διαιτητών,  σε έναν αγώνα χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα οι διοικήσεις και των δύο ομάδων είχαν έρθει σε συνεννόηση  για τον αγώνα να αγωνισθούν παίκτες και στις δύο ομάδες  έφηβοι  και παίδες αθλητές,   μιας και στην διάρκεια του πρωταθλήματος οι εν λόγο αθλητές δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής. Μάλιστα έκαναν και   τηλεφωνική παρέμβαση προς την ΚΕΔ/ΟΧΕ να αλλάξουν οι διαιτητές και να μπουν ένας από το Αγρίνιο και ένας από την Πάτρα, αλλά πήραν αρνητική απάντηση.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας των Σπορ κ. Χ. Δεβελέγκας δήλωσε σχετικά:

« Είχαμε προγραμματίσει μια ‘’ φιέστα ‘’ σε συνδυασμό με την κατάκτηση της πρώτης θέσης της ομάδος μας και να παίξουν οι μικροί αθλητές σε ηλικία, να επιβραβεύσουμε – ευχαριστήσουμε τους χορηγούς που μας στήριξαν την φετινή χρονιά, να συγχαρούμε τους αθλητές μας που προσπάθησαν  σε όλη την αγωνιστική χρονιά και τέλος να χειροκροτήσουμε τους φιλάθλους μας ανταποδίδοντας την πολύτιμη βοήθεια που μας πρόσφεραν φέτος με την παρουσία τους στις κερκίδες σε όλους τους αγώνες μας. Δεν αντιλέγουμε σωστή η απόφαση της μη αλλαγής διαιτητών (ίσως είναι και λάθος μας που δεν είχαμε ενημερώσει έγκαιρα), αλλά σε τέτοιες περιόδους οικονομικής κρίσης και για την σκοπιμότητα  της ‘’ φιέστας ‘’ ίσως δεν έπρεπε να τηρηθεί το γράμμα του κανονισμού. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να διατηρήσουμε το τμήμα στην πόλη μας σε κάποιο αξιοπρεπές επίπεδο μιας και η ιστορία της χειροσφαίρισης στην πόλη  μας το επιβάλλει και χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ