Ο Ολυμπιακός "παίζει" την πρόκριση σήμερα στην Μόσχα

θελει οπωσδηποτε νικη με την χιμκι

Η ενδέκατη συνεχόμενη πρόκριση του Ολυμπιακού στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, θα κριθεί, εκτός απροόπτου από το αποτέλεσμα των «ερυθρόλευκων» στο σημερινό παιχνίδι με την Χίμκι στη Μόσχα για την 13η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Top 16. Οι «ερυθρόλευκοι», αν επικρατήσουν, θα χρειάζονται άλλη μία νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ για να είναι 100% στις οκτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, χωρίς να εξαρτώνται από σενάρια ή αποτελέσματα άλλων αγώνων. 

Σε έξι εκτός έδρας αναμετρήσεις στο φετινό Top 16, ο Ολυμπιακός μετράει μόλις μία νίκη, αυτή στη Βιτόρια για την 2η αγωνιστική. Έκτοτε, έχει πέντε σερί ήττες από Ζαλγκίρις, Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα και Μπάμπεργκ, κάτι που είχε να συμβεί από την περίοδο 2004-05. Παρόλα αυτά, η προϊστορία των αγώνων της συγκεκριμένης φάσης της διοργάνωσης (δεν υπολογίζονται δηλαδή τα «διπλά» σε προημιτελική φάση) από τη σεζόν 2008-09 που έγινε και επιστροφή σε Final Four, δείχνει πως όποτε οι «ερυθρόλευκοι», έπρεπε να νικήσουν, είτε για να εξασφαλίσουν την πρόκριση, είτε για να έχουν ένα καλύτερο πλασάρισμα, σχεδόν πάντα τα έχουν καταφέρει. 

Στην σημερινή κρίσιμη αναμέτρηση οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν για ακόμη μια φορά πολλά προβλήματα. Λίγες ώρες πριν την αναχώρηση των «ερυθρόλευκων» για τη Μόσχα, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν μπόρεσε να προπονηθεί λόγω γαστρεντερίτιδας. Κατά συνέπεια αποκλείστηκε στη συνέχεια από την αποστολή των Πειραιωτών, αφήνοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο μονάχα με του Χάντερ και Ουόρικ. Όσο για τη θέση του Μιλουτίνοφ στην αποστολή, αυτή καλύφθηκε από τον Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος ανάρρωσε επίσης από γαστρεντερίτιδα.

Με προβλήματα συνεχίζεται όμως και η προετοιμασία της Χίμκι. Όπως δήλωσε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην ιστοσελίδας της ομάδας, ο Ντμίτρι Σοκόλοφ είναι ακόμη τραυματίας, ενώ ενοχλήσεις εξακολουθεί να νιώθει και ο Πολ Ντέιβις. 

«Δεν είμαι πολύ χρόνο στην ομάδα, αλλά είμαι χαρούμενος που ήρθα εδώ. Η Χίμκι είναι ένας μεγάλος οργανισμός με εξαιρετικούς παίκτες. Ωστόσο, τώρα έχουμε ένα πρόβλημα στους ψηλούς, καθώς ο Σοκόλοφ είναι τραυματίας και ο Ντέιβις νιώθει ενοχλήσεις. Από ‘κει και πέρα, ο καθένας είναι έτοιμος να προπονηθεί σκληρά. Όμως, χρειάζεται χρόνος για να καταλάβεις τη φιλοσοφία και το παιχνίδι ενός νέου προπονητή», δήλωσε αρχικά ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην ιστοσελίδα της Χίμκι και πρόσθεσε: 

«Κάθε δύο με τρεις ημέρες έχουμε προπονήσεις και παιχνίδια. Στην Ευρωλίγκα αντιμετωπίζουμε τις πιο δυνατές ομάδες της ηπείρου και θα πρέπει να προσεγγίζουμε αυτά τα ματς σωστά. Αυτή τη στιγμή, δεν είμαστε έτοιμοι να παίζουμε δυνατά και επιθετικά για 40 λεπτά, γι’ αυτό και στις προπονήσεις δουλεύω περισσότερο πάνω στις επαφές. Αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημά μας».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ