Μπάσκετ: Κυπελλούχος με… ρεκόρ ο Παναθηναϊκός

συνέτριψε τον Φάρο Κερατσινίου με 101-54

Ο Παναθηναϊκός είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδας στο μπάσκετ για το 2016, καθώς στον τελικό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ συνέτριψε τον Φάρο Κερατσινίου με 101-54 και έφτασε στο 17ο τρόπαιο στη διοργάνωση, που ήταν και ο πέμπτος συνεχής τίτλος στο θεσμό.

Η αναμέτρηση με τη φιλότιμη ομάδα της Α2 δεν αντέχει σε κριτική, καθώς οι ιδιαίτερα φορμαρισμένοι «πράσινοι» του Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν συνάντησαν την παραμικρή αντίσταση από έναν αντίπαλο με τον οποίο τους χώριζε… άβυσσος.

Ως εκ τούτου το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα ρεκόρ που δημιουργήθηκαν στην αναμέτρηση, καθώς η διαφορά των 47 πόντων είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ.


Ο μεγάλος αρχηγός των «πρασίνων», Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος αναδείχθηκε σε MVPτου τελικού στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του στη διοργάνωση, έφτασε στις 10 κατακτήσεις (σε 12 αγώνες)και έγινε ο ρέκορντμαν, αφήνοντας πίσω του τον Φραγκίσκο Αλβέρτη (9).

Για τον Παναθηναϊκόκαι τον προπονητή του, που κατάκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο μπάσκετ αλλά και πρώτο στην καριέρα του με τους «πράσινους», σκόραραν και οι δώδεκα παίκτες που έπαιξαν, προεξαρχόντων των Γιάνκοβιτς-Γκιστπου είχαν από 13 πόντους έκαστος, ενώ από τον Φάρο πρώτος σκόρερ ήταν ο Σκορδίλης με 14 πόντους.

Διαβάστε επίσης