Πάτρα: Η Κοινο_Τοπία προβάλλει σήμερα την ταινία ‘‘Ο εχθρός μου’’

του Γιώργου Τσεμπερόπουλου και συνομιλεί μαζί του

Την ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου ‘’Ο εχθρός μου’’ παρουσιάζει η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 παρουσία του σκηνοθέτη. Η προβολή θα γίνει στο Ιντεάλ πεζόδρομος Αγ. Νικολάου 4-6 στις 7μμ. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη της ταινίας και τον πατρινής καταγωγής σκηνοθέτη Βασίλη Κοσμόπουλο που θα παραβρεθεί επίσης. Την εκδήλωση θα προλογίσει εκ μέρους της Κοινο_Τοπίαςο Σάκης Κάπαρης. Για τη παρακολούθηση της προβολής θα διατίθενται προσκλήσεις στο κατάστημα Ποτά Σπηλιώτη (Ρήγα Φεραίου 134, τηλ. 2610.002009) για τις οποίες θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας.

 Η δράση αυτή έχει ως σκοπό τη γνωριμία του σκηνοθέτη και του κινηματογραφικού έργου του με το σινεφίλ κοινό της πόλης. Παράλληλα η Κοινο_Τοπία προτρέπει τους συμμετέχοντες να στηρίξουν τη καμπάνια που κάνει για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για κοινωνικά ευάλωτες ομάδες αντί αντιτίμου εισόδου (η προβολή θα είναι δωρεάν).Προς το σκοπό αυτό στην είσοδο θα παραλαμβάνονται από τους εθελοντές της οργάνωσης υλικά (κατά προτίμηση γλυκίσματα συσκευασμένα, βρεφικές κρέμες και πάνες, οδοντόβουρτσες-οδοντόκρεμες) αλλά και χρηματικά ποσά για την αγορά των παραπάνω.

Ο σκηνοθέτης των βραβευμένων «Μέγαρα», «Ξαφνικός Έρωτας», «Άντε Γειά» και «Πίσω Πόρτα» μας παρουσιάζει μία ταινία «σκληρή όσο και η εποχή μας», όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει. Όπως και στις προηγούμενες ταινίες του, έτσι και εδώ οΓιώργος Τσεμπερόπουλος καταγράφει το πρόσωπο της σημερινής Αθήνας και των ανθρώπων της. Για τον ίδιο, «πριν δέκα χρόνια ζούσαμε στον Παράδεισο. Τώρα που όλα έχουν αλλάξει και η ζωή εδώ είναι μια συνεχής δοκιμασία, αισθάνομαι ότι δε μου επιτρέπεται πια να καλλιγραφώ».

Περίληψη

Ο 50άχρονος Κώστας Στασινός, ιδιοκτήτης γεωπονικού καταστήματος, ζει μια ήσυχη ζωή με τη γυναίκα του Ράνια, τον 18χρονο γιο του Ανδρέα, τη 14χρονη κόρη του Λουίζα και τη συλλογή του με βινύλια.

Προοδευτικός και αμετανόητα ιδεολόγος από τα φοιτητικά του χρόνια, προσπαθεί να εμφυσήσει στα παιδιά του τις αξίες με τις οποίες ανδρώθηκε.

Η λεηλασία του σπιτιού του από μια συμμορία και ο βιασμός της κόρης του, θα ανατρέψουν ολοκληρωτικά την οικογενειακή ηρεμία, φέρνοντας βίαια στην καθημερινότητά της το παλιό κυνηγετικό όπλο του πατέρα του.

Η ιστορία ενός ηθικά διαλυμένου άνδρα που ήταν το στήριγμα της οικογένειάς του και του αγώνα του να επαναφέρει τη ζωή τους σε κάποια ισορροπία.

 

Διαβάστε επίσης