«Καταπέλτης» ο Φωκίων Ζαΐμης σε Αλβανούς, μέλη της CPMR για τα ελληνικά!

Άμεση και κάθετη ήταν η αντίδραση του Αντιπροέδρους της CPMR και Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη σε αίτημα που έλαβε από τους Αλβανούς μέλη της Διαμεσογειακής Επιτροπής, μέσω e-mail, να κοπεί η Ελληνική διερμηνεία στο επόμενο συνέδριο του πολιτικού γραφείου που θα γίνει στην Αλβανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Αλβανίας ισχυριζόμενοι οικονομικούς λόγους ζήτησαν να εξαιρεθεί η ελληνική διερμηνεία από τις εργασίες.

Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας ήταν αρνητική.

«Ο εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου κάθε χώρας, οφείλει και πρέπει να ομιλεί στη γλώσσα του, όχι μόνο για λόγους πρακτικούς αλλά και ηθικούς. Η διαμεσογειακή επιτροπή σέβεται τη διαφορετικά, επιθυμεί την πολιτισμικότητα, την ελευθερία σκέψεων και ιδεών, και στοχεύει στη συνεργασία. Θεωρώ ατυχής την κίνηση αυτή από συναδέλφους της γειτονικής χώρας μας», τόνισε  ο κ. Ζαΐμης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αντίδραση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας Κρήτης. Η γλώσσα που σκέφτεται και εκφράζεται, όπως είπε ο κ. Αλεξάκης, είναι η ελληνική.