Τα 6 σημάδια των μαλλιών που μαρτυρούν ότι χρειάζονται άμεσα κόψιμο

Όταν προσπαθείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, τότε το να τα κόψετε έστω και ελάχιστα είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε. Όμως, ένα απλό τριμάρισμα 2-3 εκ. δεν είναι το ίδιο με ένα κανονικό κούρεμα. Ο σκοπός του είναι να διατηρεί τα μαλλιά υγιή, αποτρέποντας την ψαλίδα και το σπάσιμο. Δηλαδή τους δυο παράγοντες που σας εμποδίζουν να αποκτήσετε το επιθυμητό μήκος στα μαλλιά σας.

Εξάλλου δεν υπάρχει λόγος να τα αφήνετε μακριά αν μοιάζουν (και είναι) κατεστραμμένα, έτσι δεν είναι; Το τριμάρισμα μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τα μακριά, υγιή μαλλιά που ονειρεύεστε. Ποια είναι όμως τα σημάδια που αποκαλύπτουν ότι χρειάζονται άμεσα κόψιμο;

# Η ψαλίδα

Ένα φαινόμενο που δεν διορθώνει καμία καλλυντική σύνθεση. Μπορούμε μόνο να εμποδίσουμε την εμφάνισή της. Όταν εμφανιστεί, μόνο το τριμάρισμα την αντιμετωπίζει. Αν λοιπόν παρατηρήσετε ότι έχετε ψαλίδα, μην την αγνοήσετε. Διαφορετικά, αυτή θα μεγαλώνει οδηγώντας στο σπάσιμο κάπου στα μισά της τρίχας.

# Άγριες άκρες

Αν οι άκρες των μαλλιών σπάνε εύκολα ή είναι άγριες, σημαίνει ότι είναι αφυδατωμένα και έχουν έλλειψη ελαστικότητας.

# Οι άκρες έχουν λιγότερο όγκο σε σχέση με το υπόλοιπο μήκος

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που υποδηλώνει τη φθορά των μαλλιών είναι οι ‘ουρές’. Δηλαδή ο όγκος των μαλλιών στις άκρες είναι αισθητά πιο μικρός σε σχέση με τον όγκο στη μέση ή στις ρίζες. Η αιτία μπορεί να είναι το σπάσιμο που προαναφέραμε και η ψαλίδα που αποδυναμώνει το κάτω τμήμα της τρίχας.

# Κόμποι και μπέρδεμα

Η αφυδάτωση που προκαλεί το θερμικό styling, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η έκθεση στον ήλιο, ή οι χημικές επεξεργασίες, ανασηκώνει τα λέπια της τρίχας. Το αποτέλεσμα είναι το μπέρδεμα και οι κόμποι. Η εντατική θρέψη και η ενυδάτωση και φυσικά η υπομονή με τη χτένα είναι βασικές συμβουλές για να αποφεύγετε το σπάσιμο και την ψαλίδα. Ωστόσο μερικές φορές το τριμάρισμα είναι απαραίτητο για να συνέλθουν.

# Υπερβολικό φριζάρισμα ή στατικός ηλεκτρισμός

Άλλο ένα σημάδι ότι χρειάζεστε ένα κούρεμα. Τα αφυδατωμένα μαλλιά παρουσιάζουν φριζάρισμα και στατικό ηλεκτρισμό. Το κόψιμο των κατεστραμμένων άκρων συμβάλλει στη μείωση του φριζαρίσματος ενώ χαρίζει πιο λεία εμφάνιση στα μαλλιά.

# Τα μαλλιά είναι θαμπά και άτονα

Το σπάσιμο και η ψαλίδα κάνουν τα μαλλιά ‘βαριά’ και θαμπά. Για να τα αναζωογονήσετε, κόψτε τα μερικά εκατοστά. Είναι βέβαιο ότι έτσι θα δείτε άμεση βελτίωση στη φυσική τους ζωντάνια.

https://www.instyle.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ