Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων στηρίζει το Πάσχα τους πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας

Διανομή τροφίμων

Σε ανακοίνωση του ΚΟΔΗΠ, αναφέρονται τα εξής:

Οι Συνεχιζόμενες Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ και η δομή  ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ στάθηκαν  και πάλι αρωγοί στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. 

Ολοκληρώθηκε η διανομή για το Πάσχα, από 25 Απριλίου μέχρι και 1η Μαΐου, σε περίπου 1.000 οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες. 

Έγινε διανομή σε οικογένειες που δεν είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ και επιπλέον σε 30 οικογένειες από την Ουκρανία και σε 100 οικογένειες Ρομά, που μένουν σε καταυλισμούς.

Η ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ προσφέρει σε καθημερινή βάση μαγειρεμένο φαγητό σε άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, μη αυτοεξυπηρετούμενους, ηλικιωμένους, μη ηλεκτροδοτούμενα νοικοκυριά. Καθημερινά δίνονται πάνω από 300 μερίδες φαγητό.

Για όλες τις μέρες των εορτών θα προσφερθούν εορταστικά γεύματα τους δικαιούχους.

Τα τρόφιμα που χορηγούνται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΚΟΔΗΠ, προέρχονται κυρίως από πόρους του Δήμου, αλλά και από χορηγίες φορέων, συλλόγων και δημοτών. Θυμίζουμε ότι σε άλλους Δήμους μοιράζουν τρόφιμα κυρίως όταν έχουν χορηγίες, ενώ στον ΚΟΔΗΠ, οι διανομές γίνονται μόνιμα κάθε 2 περίπου μήνες. 

Ως Δήμος προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας, για να  ορθοποδήσουν και να διεκδικήσουν αυτά που τους στερούν το σύστημα και οι κυβερνήσεις, δηλαδή μόνιμη δουλειά, στέγη, μόρφωση, αξιοπρεπή διαβίωση και υγεία, γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, κατάργηση των χαρατσιών, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, των τελών στην ενέργεια, στα καύσιμα, ενάντια στη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, αύξηση της φορολογίας των μεγαλοεπιχειρηματιών και των ομίλων.

Τα κονδύλια που δαπανούμε, με τη  αυξανόμενη φτώχεια, δεν επαρκούν  για να καλύψουν τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Απαιτούμε η κυβέρνηση να μας χρηματοδοτήσει άμεσα και να μας αποδώσει όλα αυτά που διαχρονικά θεσμικά μας χρωστάει. Ο Δήμος δικαιούται να λαμβάνει εκατομμύρια ετησίως από τις τακτικές επιχορηγήσεις και αντί αυτών η κυβέρνηση δίνει μόνο 24 εκ. ευρώ! 

Επιπλέον, το πρόγραμμα ΤΕΒΑ που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και χορηγεί κυρίως τρόφιμα, σε χιλιάδες οικογένειες, δεν προβλέπεται να λειτουργήσει τα επόμενα ένα με δύο χρόνια. Έτσι οι άπορες οικογένειες θα μείνουν χωρίς τρόφιμα για όλο αυτό το διάστημα. Για το λόγο αυτό, ζητάμε άμεσα χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να χορηγήσουμε εμείς τρόφιμα σε κάποιες από αυτές τις οικογένειες. Μέχρι τώρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημά μας.

Οι εργαζόμενοι στις Συνεχιζόμενες Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών εύχονται ολόψυχα σε όλους Καλό Πάσχα με υγεία και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.




 

Διαβάστε επίσης