Έγραψε ιστορία ο Πετρούνιας - Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους!

Έγραψε ιστορία ο τεράστιος Λευτέρης Πετρούνιας!

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Ρίμινι και έφτασε σε ακόμη ένα συγκλονιστικό επίτευγμα, αφού έγινε ο πρώτος με επτά χρυσά στο ίδιο όργανο, σπάζοντας την την επίδοση του Ούγγρου σπεσιαλίστα του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατείχε το ρεκόρ των έξι τίτλων!

Πλέον, ο 33χρονος έφτασε τα εννέα μετάλλια στον θεσμό και αύξησε στα 32 τη συνολική συγκομιδή της Ελλάδας, αποδεικνύοντας πως είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών.

Ο Πετρούνιας, που πέρασε με την καλύτερη επίδοση από τον προκριματικό (14,966 βαθμοί), συγκέντρωσε 15.000 βαθμούς στον τελικό, ξεπερνώντας τον Αζέρο Νικίτα Σιμόνοφ, που συγκέντρωσε 14.900 βαθμούς, αλλά και τον περσινό πρωταθλητή Ευρώπης στην Αττάλεια, Αντέμ Ασίλ (Τουρκία), ο οποίος έφτασε επίσης στους 14,900 βαθμούς, αλλά έμεινε τρίτος λόγω χαμηλότερου βαθμού εκτέλεσης.

Πλέον, ο Έλληνας πρωταθλητής έχει δώδεκα χρυσά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, μαζί με τις πρωτιές που έχει κατακτήσει σε τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2015, 2017, 2018), στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015 και φυσικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με αυτόν τον τρόπο, έστειλε... μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ενόψει της Ολυμπιάδας του Παρισιού το καλοκαίρι, που είναι ο επόμενος επίσημος φετινός του αγώνας.

sport-fm.gr
 

Διαβάστε επίσης