Τζόρτζια Μελόνι: Ναύλωσε αεροσκάφος για τη μεταφορά από τη Βρετανία βρέφους με σοβαρή καρδιοπάθεια

Ένα βρέφος μόλις ενός μηνός από τη Βρετανία με σοβαρή καρδιακή πάθηση, μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο της Ρώμης έπειτα από παρέμβαση της Τζόρτζια Μελόνι για θεραπεία που δεν διατίθεται από το Βρετανικό σύστημα Υγείας (NHS). 

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, παρενέβη προσωπικά για να διασφαλίσει ότι το βρέφος θα μπορούσε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ειδικά εξοπλισμένο στρατιωτικό αεροσκάφος συνοδεία ιατρικού προσωπικού.

Το αγοράκι νοσηλευόταν με συγγενής καρδιοπάθεια στο Βασιλικό Νοσοκομείο Παίδων του Μπρίστολ, όταν οι γονείς του – τα ονόματά τους δε δόθηκαν στη δημοσιότητα-, ενημερώθηκαν ότι η εξειδικευμένη θεραπεία δεν θα ήταν δυνατή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πατέρας του, ιταλός υπήκοος, αποφάσισε να απευθυνθεί απευθείας στην Μελόνι για βοήθεια, η οποία στη συνέχεια συνεργάστηκε στενά με την οικογένεια για να επιτρέψει το ταξίδι τους.

Μετά την έκκληση προς την Meloni για βοήθεια, τα γεγονότα αυτή την εβδομάδα κινήθηκαν με ταχύτητα φωτός και την Τρίτη (23.04.2024) η οικογένεια βρισκόταν στη Ρώμη.

Η οικογένεια ετοιμαζόταν να ξεκινήσει νομική μάχη με το νοσοκομείο και είχε προγραμματίσει να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ωστόσο, μια μακρά δικαστική διαμάχη αποφεύχθηκε μετά από συμφωνία σύμφωνα με την οποία η οικογένεια θα μεταφερόταν στη Ρώμη με αεροσκάφος που θα χρηματοδοτούσε η ιταλική κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, το παιδί πήρε αμέσως εξιτήριο και μεταφέρθηκε, μαζί με την οικογένειά του, με ειδικά τροποποιημένο ασθενοφόρο στο αεροδρόμιο  και από εκεί επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο.

Αφού έφτασαν στη Ρώμη, το μωρό νοσηλεύτηκε στο παιδιατρικό νοσοκομείο Bambino Gesu που χρηματοδοτείται από το Βατικανό, όπου υποβλήθηκε σε διπλή επέμβαση.

Μιλώντας στους Times, ο πατέρας ευχαρίστησε την ιταλική κυβέρνηση για τη βοήθειά της. Είπε σχετικά: “Η σύζυγός μου και εγώ είμαστε πολύ χαρούμενοι και ανακουφισμένοι”.

Ευχαρίστησε επίσης τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Βασιλικού Νοσοκομείου του Μπρίστολ “για την ομαλή αδειοδότηση και την υποστήριξη που παρείχαν σε εμάς και τον γιο μας κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας”.

Ο Simone Pillon, ο Ιταλός δικηγόρος που εκπροσωπεί τους γονείς, δήλωσε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που καταφέραμε να αποδείξουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι είναι δυνατόν να συνεργαστούμε και να μεταφέρουμε με ασφάλεια παιδιά με σοβαρές ιατρικές παθήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Ρώμη για εξειδικευμένη θεραπεία”.

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης