Άνοδο στις πωλήσεις του ομίλου Prada φέρνει η τεράστια δημοτικότητα της Miu Miu

Τα έσοδα στον ιταλικό όμιλο πολυτελείας Prada αυξήθηκαν κατά 16% το πρώτο τρίμηνο του 2024, λόγω της άνοδο των πωλήσεων της Miu Miu και της συνεχιζόμενης ανάπτυξης στην Ασία. Η εταιρεία δημοσίευσε την Τετάρτη (24 Απριλίου) πωλήσεις 1,19 δισεκατομμυρίων ευρώ, ελαφρώς υψηλότερες από εκείνες των 1,14 δισεκατομμυρίων ευρώ που αναφέρουν οι αναλυτές, αψηφώντας την πτώση στον τομέα της πολυτελούς μόδας.

Συγκεκριμένα η Miu Miu, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 15 τοις εκατό των συνολικών πωλήσεων, σημείωσε αύξηση 89 τοις εκατό.

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, επιτύχαμε μια σταθερή απόδοση σε ένα πιο απαιτητικό περιβάλλον αγοράς», δήλωσε ο πρόεδρος του oμίλου Prada, Patrizio Bertelli.

«Ενώ ο κλάδος βιώνει μια νέα δυναμική, διατηρούμε τη φιλοδοξία μας να προσφέρουμε σταθερή, βιώσιμη και πάνω από την αγορά ανάπτυξη», συμπλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος Andrea Guerra.

Μετά από χρόνια στασιμότητας, η Miu Miu είναι και πάλι «hot» από το 2021, όταν η σχεδιάστρια και μέτοχος του brand, Miuccia Prada άρχισε να αξιοποιεί στο μέγιστο το προκλητικό, φιλικό προς τα social media στυλ της στην πασαρέλα και να πλασάρει ένα ανανεωμένο μενού ευκολοφόρετων προϊόντων.

Το 2023 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για την Miu Miu καθώς τα προιόντα της αγαπήθηκαν και έγιναν πολλές φορές viral από κάθε ‘it girl’. Επίσης δεν έλειπαν οι συνεργασίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οι οποίες ενίσχυσαν την παρουσία του brand σε πληθώρα αγορών. Μετά την συνεργασία της επωνυμίας με την New Balance και την Church, οι διαδικτυακές αναζητήσεις της Miu Miu αυξήθηκαν κατά 39% .

Η αγάπη της Gen-Z για τη μόδα Y2K έκλεψε την παράσταση το 2023, με τα micro clothes να κυριαρχούν. Η micro mini φούστα, σήμα κατατεθέν της Miu Miu ήταν η τάση της χρονιάς και φορέθηκε από διεθνείς σταρ όπως η Bella Hadid και η Rihanna.