"Αυτοκτονία" Παναθηναϊκού με μοιραίους Σλούκα και Ναν - Έχασε το πλεονέκτημα έδρας, στη Μακάμπι το αβαντάζ!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR γκρέμισε εν μια νυκτί όσα κέρδισε στη regular season της EuroLeague, αφού είδε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να τον κερδίζει για τρίτη φορά φέτος, να κάνει το break και να παίρνει το πάνω χέρι στη σειρά. Ο Κόλσον ήταν ξανά -απέναντι στο τριφύλλι- αυτός που έκανε τη διαφορά.

Το πλεονέκτημα έδρας πήγε στα σκουπίδια, με το "καλημέρα" για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Παρά το +10 (64-54) του 26ου λεπτού, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και να υπερασπιστεί το ΟΑΚΑ στο Game 1 των playoffs απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Με άρμα μάχης τον Μπόνζι Κόλσον και την δράση των ηγετών της (Γουέιντ Μπάλντγουιν - Λορέντζο Μπράουν), η ομάδα του Όντεντ Κάτας γύρισε το παιχνίδι και έκανε το "μπρέικ" (91-87), παίρνοντας το πάνω χέρι στη σειρά.

Όλα αυτά σε μια βραδιά που ο Κώστας Σλούκας έκανε νταμπλ νταμπλ με ρεκόρ καριέρας στη δημιουργία (12 πόντοι, 13 ασίστ) κι ο Λεσόρ κυριάρχησε κοντά στο καλάθι. Το κακό βράδυ του Ναν αποδείχθηκε όμως άλυτο πρόβλημα για το τριφύλλι, που τώρα ξέρει πως μόνο ένας δρόμος υπάρχει: να κερδίσει (τουλάχιστον) μια φορά στο Βελιγράδι, για να είναι αυτός στο Final Four σε ένα μήνα.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν εξαιρετικός σε όλο το παιχνίδι με 12 πόντους και 13 ασίστ, αλλά στην κρίσιμη επίθεση έκανε μοιραίο λάθος και ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα στην μεριά των Ισραηλινών.

Ο Λορέντζο Μπράουν και ο Γουέιντ Μπάλντγουιν έκαναν τη συνηθισμένη σπουδαία δουλειά τους, στο κομμάτι της οργάνωσης. Την ύστατη ώρα όμως, στην τελευταία περίοδο, άλλος ήταν αυτός που κουβάλησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Κόλσον τα έκανε (σχεδόν) όλα τέλεια και αποδείχθηκε ο X-Factor σε μια βραδιά, που όλα κρέμονταν από μια κλωστή.

Ο Κέντρικ Ναν δεν κατάφερε να μπει στον ρυθμό του αγώνα, από την στιγμή που φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ. Δεν εκβίασε επιθετικά (είχε 3/3 δίποντα από νωρίς), αλλά ήταν εμφανές πως του έλειπε η επιθετικότητα στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε 8/15 τρίποντα στο πρώτο μέρος, μετά από την ανάπαυλα όμως έβαλε μόλις ένα! Αυτό του Τζέριαν Γκραντ στα 52.7'' για το τέλος. Τα 1/11 σουτ τριών πόντων στο δεύτερο μέρος εξηγεί πολλά.

sport24.gr - sportdog.gr

Διαβάστε επίσης