Τι λέει το νοσοκομείο Αγρινίου για το θάνατο του 51χρονου Παναγιώτη Καραγκούνη - Ιατρικό ανακοινωθέν (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιατρικό ανακοινωθέν για το θάνατο του 51χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή χθες, Δευτέρα (22/4), στο Νοσοκομείο Αγρινίου, εξέδωσε η Διοίκηση του Γ. Ν. Aιτωλοακαρνανίας. Αναφέρεται στα γεγονότα που προηγήθηκαν του θανάτου του ασθενούς ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του.

Ο άνδρας είχε νοσηλευθεί στο ίδρυμα, με συμπτώματα πνευμονίας. Είχε λάβει εξιτήριο και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Έπειτα από δέκα ημέρες διακομίσθηκε ξανά στο Νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Για το περιστατικό έχει σχηματιστεί δικογραφία για αιφνίδιο θάνατο ενώ έρευνες για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου.

Όπως σημειώνεται ο άνδρας είχε πάρει εξιτήριο στις 12 Απριλίου και χθες διακομίστηκε εκ νέου στο νοσοκομείο σε βαριά κατάσταση.

Το ιατρικό ανακοινωθέν:

Από την Διοίκηση του Γ. Ν. Aιτωλοακαρνανίας γνωστοποιείται ότι σύμφωνα με Ιατρικό Ανακοινωθέν της 23/04/2024, τα γεγονότα που προηγήθηκαν του θανάτου του ασθενούς με τα αρχικά ΠΚ 50 ετών για τον οποίο γίνεται αναφορά στον σημερινό τύπο, έχουν ως ακολούθως:

Ο ασθενής προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων στις 22/04/2024 ασταθής αιμοδυναμικά, ταχυπνοϊκός με εικόνα οξείας κοιλίας, ανουρικός, αναφέροντας οξύ κοιλιακό άλγος με συνοδούς εμετούς και διαρροϊκές κενώσεις από τριημέρου.

Έγινε ανάνηψη με υγρά και οδηγήθηκε για επείγουσα αξονική τομογραφία θώρακος καθώς και άνω κάτω κοιλίας για αποκλεισμό ανευρύσματος αορτής.

Από τον απεικονιστικό έλεγχο διαπιστώθηκε ελεύθερη συλλογή υφηπατικά και στο δουγλάσσειο καθώς και οιδηματώδης χοληδόχος κύστη. Διενεργήθηκε υπέρηχος κοιλίας με όμοια ευρήματα. Λόγω της κλινικής εικόνας και αιμοδυναμικής αστάθειας ο ασθενής οδηγήθηκε προς επείγουσα ερευνητική λαπαροτομία από την οποία διαπιστώθηκε εικόνα βαριάς ισχαιμίας ήπατος. Ο ασθενής κατά την εισαγωγή του στη Μ.Ε.Θ. είχε βαριά αιμοδυναμική αστάθεια σε έδαφος σηπτικής καταπληξίας με πολυοργανική ανεπάρκεια. Μετά την παρέλευση διώρου, παρουσίασε καρδιακή ανακοπή και εξέπνευσε.

Στο ιστορικό του ασθενούς αναφέρεται αρτηριακή υπέρταση, υπερχολιστερολαιμία, κάπνισμα. Η πρώτη προσέλευση του ασθενούς στα Τ.Ε.Π. ήταν στις 27/03/2024 όπου διεγνώσθηκε με λοίμωξη αναπνευστικού όπου και συνεστήθηκε εισαγωγή στην Παθολογική Κλινική την οποία και αρνήθηκε επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους. Χορηγήθηκε αντιβιοτική αγωγή και συνεστήθη επανέλεγχος εντός ολίγων ημερών. Μετά την παρέλευση4 ημερών και συγκεκριμένα στις 31/03/2024 ο ασθενής επανήλθε στα Τ.Ε.Π. λόγω μη υποχώρησης των συμπτωμάτων και έγινε εισαγωγή του στην Παθολογική Κλινική. όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος επί 13 ημέρες έως 12/04/2024, ημέρα κατά την οποία εξέρχεται κλινικοεργαστηριακά βελτιωμένος με οδηγίες να συνεχίσει αντιβίωση για τέσσερις ημέρες.

Ο ασθενής αφότου έλαβε το εξιτήριο του δεν επισκέφτηκε ξανά το Νοσοκομείο Αγρινίου παρά μόνο 10 ημέρες μετά στις 22/04/2024 όπου προσεκομίσθη στα επείγοντα του Νοσοκομείου με την προαναφερόμενη βαρύτατη κλινική εικόνα.

Οι οικείοι και ο ίδιος ανέφεραν ότι μετά το πέρας της αντιβιοτικής αγωγής που έλαβε παρουσίασε εμπύρετο οπότε και επισκέφθηκε ιδιώτη πνευμονολόγο από τον οποίο έλαβε νέα αντιβιοτική αγωγή και εισπνεόμενα.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου μας, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του ασθενούς και απευθύνει τα θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του.

agriniopress.gr - megatv.com

Διαβάστε επίσης