Σία Αναγνωστοπούλου: Να σταματήσει ο κ. Μητσοτάκης την ιδιωτική εξωτερική πολιτική

Δήλωση της βουλευτού Αχαΐας Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστοπούλου:

Το δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο ζητούνται από την Αθήνα οι S-300 και άλλα αντιαεροπορικά συστήματα για την Ουκρανία, δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Ο κ. Μητσοτάκης, ύπουλα, μεθοδικά και συστηματικά, στο όνομα της ανανέωσης του εξοπλισμού της χώρας, «διώχνει» εξοπλιστικό υλικό προς την Ουκρανία σύμφωνα πάντα με τις «οδηγίες» από τις ΗΠΑ. Η απόλυτη και άνευ όρων πρόσδεση της χώρας με τους πιο φιλοπόλεμους κύκλους των ΗΠΑ, αυτή η μονοσήμαντη ΙΧ πολιτική του κ. Μητσοτάκη, εγείρει σοβαρά πλέον ερωτήματα για την ίδια την ασφάλεια της χώρας, κυρίως σε μια περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων. Εγείρει ερωτήματα όμως και για την άμυνα της χώρας –ιδίως για την άμυνα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου- η συνεχής «πώληση» οπλικών συστημάτων με κατεύθυνση την Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή που μαθαίνουμε για τις μυστικές συμφωνίες με τον Ζελένσκι για τους S-300, ο κ. Δένδιας ανακοινώνει πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα, στα οποία περιλαμβάνονται και αυτά για τη δημιουργία αντιαεροπορικού θόλου της Ελλάδας. Η χώρα επιδίδεται σε μια πανάκριβη κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία, την περίοδο μάλιστα της «ύφεσης» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά, κάτι για το οποίο η Νέα Αριστερά έχει μιλήσει ευθύς εξαρχής. Ζητάμε να σταματήσει άμεσα η μυστική, ιδιωτική εξωτερική πολιτική του κ. Μητσοτάκη. Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι μυστικές συμφωνίες με Ζελένσκι και η «πώληση» οπλικών συστημάτων της χώρας. Ζητάμε άμεση σύγκληση των αρχηγών των κομμάτων και πλήρη ενημέρωση για το «που πηγαίνει η χώρα». 

Για τη Νέα Αριστερά δεν υπάρχουν ούτε ιερές αμυντικές συμμαχίες, ούτε «μεγάλοι σύμμαχοι». Το εθνικό συμφέρον, η ασφάλεια, η ευημερία και η σταθερότητα της Ευρώπης και της περιοχής μας επιτάσσουν Ειρήνη. Πόλεμος ή Ειρήνη είναι το μεγάλο διακύβευμα της εποχής μας.

 

Διαβάστε επίσης