Σούδα: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο - Πνέουν άνεμοι 9 μποφόρ - «112» για εκκένωση του οικισμού

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωί της Τρίτης, στην Εθνική οδό, στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο στην περιοχή της Σούδας, με την Πολιτική Προστασία να εκδίδει 112 για εκκένωση του οικισμού του Ναυστάθμου. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 19 οχήματα ενώ σπεύδει και ένα ελικόπτερο για ρίψεις από αέρος. 

Κατά πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε σε χώρο έξω από τον Ναύσταθμο. Προληπτικά εκκενώνονται όλες οι εγκαταστάσεις που έχουν να κάνουν με το προσωπικό, δηλαδή ο οικισμός, το νοσοκομείο και το σχολείο.

Οπως αναφέρουν τοπικά μέσα, η κινητοποίηση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας είναι μεγάλη με αρκετά οχήματα από Χανιά και Βρύσες να σπεύδουν στο σημείο.

Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται στο σημείο και ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς από τον Ναύσταθμο στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, η Πυροσβεστική δίνει μάχη προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς τα Μεγάλα Χωράφια, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έως 9 μποφόρ.

https://www.kathimerini.gr/

Διαβάστε επίσης