Κλιντ Ίστγουντ: Τα μυστικά της μακροζωίας του 93χρονου θρύλου του Χόλιγουντ

Εντύπωση έχει προκαλέσει ο αγαπημένος Αμερικανός ηθοποιός Κλιντ Ίστγουντ κάνοντας μια σπάνια δημόσια εμφάνιση λίγο πριν τα 93α γενέθλιά του τον επόμενο μήνα.

Ο φωτογραφικός φακός αποθανάτισε τον θρύλο του Χόλιγουντ σε καλή διάθεση, να περπατά μαζί με την οικολόγο Τζέιν Γκούντμπολ λίγο πριν από το σεμινάριό της στο Carmel-by-the-Sea της Καλιφόρνια, στις 24 Μαρτίου.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τον Κλιντ Ίστγουντ να κάθεται στις μπροστινές θέσεις στο κέντρο για τη συνομιλία της Τζέιν, αφού ήρθε μαζί της για μια δεξίωση στα παρασκήνια μαζί με μια σειρά από άλλους VIP. Το δίδυμο φέρεται να είχε μια ζωντανή συνομιλία πριν από την εκδήλωση τον περασμένο μήνα, όπου ο σταρ συνοδευόταν από τον βοηθό του.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Κλιντ Ίστγουντ βρέθηκε σε δημόσιο χώρο εδώ και πέντε μήνες, καθώς τελευταία φορά είχε εντοπιστεί να εργάζεται πίσω από τις κάμερες σε γυρίσματα τον Νοέμβριο για την σκηνοθεσία και την παραγωγή του Juror No 2, ενός δικαστικού δράματος με πρωταγωνιστές τους Nicholas Hoult και Toni Collete.

Αυτό είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, δεδομένου του γεγονότος ότι ο διάσημος ηθοποιός δεν απέχει πολύ από το να φτάσει τα 100 του χρόνια. Ποιο είναι όμως το μυστικό της μακροζωίας του;

Τα μυστικά μακροζωίας του Κλιντ Ίστγουντ

Έχοντας μιλήσει ήδη για τη γήρανση και το πώς να το αντιμετωπίσει κανείς, ο Κλιντ Ίστγουντ είπε ότι τον έχουν συμβουλεύσει «να μην αφήσει ποτέ τον γέρο να μπει μέσα του», κάτι που υποσχέθηκε ότι δεν θα έκανε ποτέ μετά την τραυματική απώλεια του πατέρα του που πέθανε μετά από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 64 ετών. 

Αποκαλύπτοντας τις δικές του επιλογές υγείας και διατροφής στο Muscle and Fitness, συνέχισε λέγοντας: «Ποτέ δεν είχα πολύ σωματικό λίπος, αλλά πάντα ήμουν πολύ καλός στο να προσέχω τη διατροφή μου». Έτσι, έδωσε συμβουλές σε άλλους που μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υγεία τους.

«Μείνετε μακριά από υδατάνθρακες και ειδικά πλούσια επιδόρπια. Έχετε πάντα μια ζυγαριά στο μπάνιο σας. Ξεκουραστείτε σωστά. Προσπαθήστε να είστε αισιόδοξοι. Τρώτε φρούτα και ωμά λαχανικά. Πάρτε βιταμίνες. Παραλείψτε τα ποτά που περιέχουν σάκχαρα. Αποφύγετε το υπερβολικό αλκοόλ», πρότεινε ο Κλιντ Ίστγουντ.

Τι περιλαμβάνει ο «Κώδικας Ίστγουντ» για άσκηση και διατροφή

Ο γιος του θρυλικού ηθοποιού, Σκοτ, αποκάλυψε πόσο αφοσιωμένος είναι ο ηλικιωμένος πατέρας του στη διατροφή και την άσκησή του. Σε μια συνέντευξη του 2017 στο Men’s Health συζήτησε αυτό που είναι γνωστό ως «Κώδικας Ίστγουντ».

«Ο μπαμπάς μου είναι μια μηχανή όσον αφορά στο φαγητό και την άσκηση. Μου έδειξε πώς να σηκώνω βάση όταν ήμουν 14 ή 15 ετών, πιέσεις και άλλα βασικά. Κατέστησε ξεκάθαρο ότι ήταν πιο σημαντικό να κάνεις τις κινήσεις σωστά παρά να βάλεις περισσότερο βάρος», είπε ο Σκοτ.

Αλλά όσον αφορά την άσκηση, ο Κλιντ Ίστγουντ έχει αποδεχθεί ότι πλέον το σώμα του δεν μπορεί να συμβαδίσει με τις προπονήσεις που έκανε στα νιάτα του. Σήμερα παραδέχεται ότι δεν κάνει τίποτα πολύ επίπονο.

«Ο Κλιντ εξακολουθεί να παίζει γκολφ…. του αρέσει να κάνει μεγάλες βόλτες. Ανυπομονεί για ένα καλό γεύμα, διάβασμα, σενάρια, γκολφ. Είναι πολύ άνετος με την καθημερινότητά του», είπε μια πηγή στο Closer.

Ο ηθοποιός έχει επίσης χρησιμοποιήσει το διαλογισμό ως έναν τρόπο για να κρατήσει το μυαλό του διαυγές για περισσότερα από 40 χρόνια. Η τεχνική, γνωστή ως υπερβατικός διαλογισμός, είναι μια πρακτική 20 λεπτών, που συνήθως εκτελείται δύο φορές την ημέρα και επιτρέπει στο μυαλό και το σώμα να έχουν πρόσβαση σε μια ειδική ποιότητα ανάπαυσης.

oloygeia.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ