Ερωτήσεις Φεσσιάν για δύο σημαντικά θέματα

Δύο σημαντικά θέματα αναδεικνύει με ερωτήσεις του, που αναμένεται να απαντηθούν στην 2η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της περιφερειακής Αρχής Δυτικής Ελλάδος, ο περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας  της παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα» και αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής, Γεράσιμος Φεσσιάν.

Το πρώτο θέμα αφορά την εξέλιξη του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) για το οποίο αναφέρει πως «στην Περιφερειακή Επιτροπή διαρκώς εισάγονται θέματα για την μη εμπρόθεσμη πληρωμή λογαριασμών από τα Υπουργεία έργων τα οποία έχουν ενταχθεί στο ΕΠΑ. Αυτό έχει ως επίπτωση αφενός την μη έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων και αφετέρου την αύξηση των προϋπολογισμών των έργων αυτών λόγω των προσαυξήσεων, που προκύπτει από την αναθεώρηση τους. Εδώ αξίζει να τονισθεί ιδιαίτερα ότι οι προσαυξήσεις αυτές βαραίνουν ολοκληρωτικά τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας μας. Η οικονομική αιμορραγία που συντελείται στην τοπική οικονομία, αφού αναφερόμαστε σε εργολάβους, προμηθευτές και φυσικά εργαζομένους της ευρύτερης περιοχής μας είναι τεράστια. Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης σε τι ενέργειες θα προχωρήσει προκειμένου το ΕΠΑ να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και τα έργα να αποδίδονται στην ώρα τους στην κοινωνία. Επίσης ερωτάται, υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόβλημα στον τρόπο κατανομής και απόδοσης του ΕΠΑ;».

Το δεύτερο θέμα αφορά στην εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, για τα οποία ο κ. Φεσσιάν ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την Περιφέρεια και ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί σε περίπτωση άρνησής της, αν και είναι θέμα δικής της αρμοδιότητας.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ