Ποια είναι τα καλύτερα υφάσματα σε καναπέ αν έχετε σκύλο

 

Όσοι από εμάς έχουμε σκύλο ξέρουμε πολύ καλά ότι σε αυτή τη ζωή δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε για παρέα εκτός από την τετράποδη μουσούδα μας και τις… τρίχες της!

Αιωρούνται παντού μέσα στο σπίτι, στα ρούχα μας, στα παπούτσια, στα έπιπλα και κυρίως στους καναπέδες μας. Ειδικά οι καναπέδες είναι μια πικρή ιστορία. Επειδή ένας σκύλος περνάει αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα πάνω στον καναπέ ή την πολυθρόνα του σαλονιού μας, εκτός του ότι κολλάνε εκεί πάνω άπειρες τρίχες, υπάρχουν και μεγάλες πιθανότητες να καταστρέψει το ύφασμα με τα νύχια του ή να το λεκιάσει άθελά του.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα υφάσματα που είναι πιο ανθεκτικά από κάποια άλλα και ενδείκνυνται περισσότερα για σπίτια με κατοικίδια. Αντίθετα, ορισμένα υφάσματα όπως είναι το μετάξι, το βελούδο ή το σουέτ θα πρέπει να αποφεύγονται γιατί είναι αρκετά ευαίσθητα και πολύ πιο εύκολο να λεκιαστούν ή να καταστραφούν.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πέντε υφάσματα για καναπέδες ή πολυθρόνες φιλικά προς τους αγαπημένους μας σκύλους, τα οποία μπορούν διατηρηθούν καθαρά, ακόμα και ο καλύτερος μας φίλος αγαπάει να αράζει πάνω σ’ αυτά.

Δέρμα

Το δέρμα είναι μια αρκετά καλή επιλογή για όλους εμάς που έχουμε σκυλάκι γιατί οι τρίχες του δεν κολλάνε πάνω σ’ αυτό. Μπορούμε να το καθαρίσουμε εύκολα με την ηλεκτρική σκούπα ή με ένα πανάκι. Δεν απορροφά τις οσμές όπως άλλα υλικά. Επιπλέον, ακόμα και κάποιο ατύχημα να συμβεί, μπορούμε να το «σώσουμε» πιο εύκολα απ’ ότι αν συνέβαινε κάποια ζημιά σε άλλο ύφασμα. Ωστόσο, για να είμαστε περισσότερο σίγουροι ότι τίποτα κακό δεν θα συμβεί, καλό είναι να χρησιμοποιούμε κάποιο κάλυμμα ή κάποια κουβέρτα για να κάθεται πάνω ο σκύλος μας. Το μόνο μειονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι η τιμή, καθώς οι δερμάτινοι καναπέδες και πολυθρόνες είναι μια αρκετά ακριβή επένδυση.

Microfiber/Μικροΐνες

Πρόκειται για ένα ύφασμα που είναι αρκετά ανθεκτικό. Δεν σκίζεται εύκολα, δεν μπορεί κάποιος να το γρατζουνίσει εύκολα και γενικά αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όλους εμάς που έχουμε σκυλάκι. Ο τρίχες απομακρύνονται γρήγορα με μια ειδική βούρτσα για χνούδια. Επιπλέον, σχεδόν όλοι οι λεκέδες απομακρύνονται σκουπίζοντας απαλά με ένα καθαρό πανάκι, βουτηγμένο σε σαπούνι και νερό. Η πυκνή πλέξη του συγκεκριμένου υφάσματος εμποδίζει το τρίχωμα των κατοικιδιών να εισχωρήσει στον καναπέ, οπότε θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Τζιν

Δυστυχώς, το τζιν ύφασμα σε καναπέδες είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί, αλλά αν το βρείτε θα σας σώσει. Είναι πολύ ανθεκτικό, καθαρίζεται εύκολα και προσδίδει μια trendy και ταυτόχρονα πολυτελή πινελιά στον χώρο. Για να καθαριστεί χρειάζεται απλά νερό και σαπούνι ή μαγειρική σόδα, κάτι που είναι ιδανικό αν έχετε κουτάβι στην εκπαίδευση. Επιπλέον, η απομάκρυνση των τριχών είναι πανεύκολη με τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας.

Καμβάς

Πρόκειται για ένα πολύ ανθεκτικό βαμβακερό ύφασμα, το οποίο δύσκολα σκίζεται. Είναι μια σχετικά οικονομική λύση καναπέ ή πολυθρόνας. Ο σκύλος μας δεν μπορεί εύκολα να το γρατζουνίσει οπότε πολύ πιθανό να φαίνεται σαν καινούργιο για χρόνια. Ακόμα, όμως και να καταστραφεί, το κόστος είναι μικρό για να αντικατασταθεί. Αν το κάλυμμα του καναπέ αφαιρείται, τότε πλένεται στο πλυντήριο, διαφορετικά ένα σφουγγάρι με νερό και σαπούνι θα μας βοηθήσει να το καθαρίσουμε.

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μοσχοβολάει – 7 χρήσιμες συμβουλές

Μήπως ο σκύλος σας μυρίζει λίγο άσχημα;

Συνοψίζοντας

Αυτά τα τέσσερα υφάσματα αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για όλους εμάς που έχουμε σκυλάκι αλλά θέλουμε και λίγο την ευκολία μας. Μια καλή συμβουλή είναι χρησιμοποιούμε καλύμματα τα οποία και πιο εύκολα και γρήγορα πλένονται, και προστατεύουν περισσότερο τα έπιπλά μας. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι ατυχήματα θα συμβούν και το χιούμορ πάντα θα βοηθάει.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ