Πώς να αποτρέψετε το χαλαρό και πεσμένο στήθος στη μέση ηλικία

Το χαλαρό και πεσμένο στήθος είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες στη μέση ηλικία. Πρόκειται για μία κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία και να δημιουργήσει κακή εικόνα για το σώμα.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, γυναίκες έχουν αναφέρει ότι το χαλαρό και πεσμένο στήθος τους τις έκανε να μην νιώθουν ελκυστικές, οδήγησε σε μειωμένη λίμπιντο και αδιαφορία ή άρνηση για σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό τους,

Η Δρ. Philippa Kaye, συγγραφέας του βιβλίου “Breasts: An Owner’s Guide”, εξηγεί στη Daily Mail τι πρέπει να κάνετε για τα πολλά προβλήματα -εκτός από τον καρκίνο- που επηρεάζουν τους μαστούς καθώς μεγαλώνετε και πώς να αντιμετωπίσετε τα βασικά ζητήματα που πρέπει να προσέξετε από τη μέση ηλικία και μετά.

Ακολουθεί ένας οδηγός για τη φροντίδα των μαστών για γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και συμβουλές πρόληψης της χαλάρωσης.

Γιατί το στήθος γίνεται χαλαρό και πεσμένο όσο μεγαλώνετε

Η χαλάρωση, κοινώς η πτώση του μαστού, επηρεάζει όλες τις γυναίκες, όχι μόνο αυτές με μεγαλύτερο στήθος, για κάποιους λόγους.

Πρώτον, το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην πτώση των επιπέδων των οιστρογόνων. Αυτή η ορμόνη βοηθά στο σχηματισμό της πρωτεΐνης κολλαγόνου που διατηρεί το δέρμα σφριγηλό. Επίσης, ο αδενικός ιστός, ο οποίος εμπλέκεται στην παραγωγή γάλακτος, αρχίζει να συρρικνώνεται με αποτέλεσμα οι μαστοί να γίνονται λιγότερο πυκνοί και να αποτελούνται κυρίως από λιπώδη ιστό.

Αυτές οι αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν στο να φαίνεται το στήθος μικρότερο, πεσμένο, επίμηκες ή πεπλατυσμένο. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι θηλές δείχνουν προς τα κάτω αντί προς τα πάνω και μπορεί να υπάρχει περισσότερο κενό μεταξύ των μαστών.

Ορισμένες γυναίκες έχουν επίσης αύξηση της τριχοφυΐας γύρω από τις θηλές και συγκεκριμένα τον δακτύλιο του χρωματισμένου δέρματος που περιβάλλει τη θηλή.

Πώς μπορείτε να βελτιώσετε ένα χαλαρό και πεσμένο στήθος

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε στην καταπολέμηση της βαρύτητας. Πρώτον, μην καπνίζετε. Το κάπνισμα αποδυναμώνει τα αιμοφόρα αγγεία που παρέχουν οξυγόνο στο δέρμα και καταστρέφει το κολλαγόνο.

Επίσης, ασκήσεις που δυναμώνουν τους μύες του θωρακικού τοιχώματος και των ώμων, όπως η άρση βαρών, μπορούν να βοηθήσουν στην ελαφρά ανύψωση των μαστών.

Τέλος, η χρήση του σωστού αθλητικού σουτιέν μπορεί να αποτρέψει το τέντωμα των συνδέσμων και του δέρματος, κάτι που μπορεί να συμβάλει στη χαλάρωση.

https://www.oloygeia.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ