Ο Καλίν Κρεάνγκα στην Πάτρα

Ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Τοπικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κου Τζόβολου Τάκη ο υπερπρωταθλητής και θρύλος του αθλήματος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, θα βρίσκεται στην Πάτρα, για τους αγώνες της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος Παμπαίδων -Παγκορασίδων και μίνι Παμπαίδων -Παγκορασίδων.

     Ο Καλίν Κρεάνγκα έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων, το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του απλού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2003 στο Παρίσι. Αργυρό μετάλλιο στο ατομικό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2002 στο Ζάγκρεμπ.  Με την εθνική ομάδα των ανδρών ήταν  Δευτεραθλητής Ευρώπης στο ομαδικό  το 2013 στο Σβέσατ της Αυστρίας.

     Νικητής του ΤΟΠ 12 της Ευρώπης το 2011 στη Λιέγη. Στον ίδιο θεσμό πήρε τη 2η θέση το 2007 και την 3η το 1999, το 2009 και το 2010.

      Χάλκινο μετάλλιο στο απλό και ασημένιο στο διπλό ανδρών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2005.

       Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2003 και του 2004. Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1992 στο διπλό μικτό και χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1994 στο διπλό ανδρών.

           Πρώτος Μεσογειονίκης στο απλό το 1997.

  Δίκαια,  μπορεί να θεωρηθεί ως ο Γκάλης του αθλήματος, αθλητής που με τις επιτυχίες του έδωσε τεράστια άνοδο στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Ένας αθλητής πρότυπο, παράδειγμα   έμπνευσης και μίμησης, που ακόμα και μετά το τέλος της διεθνούς του καριέρας δεν σταμάτησε να βάζει υψηλούς στόχους .  Πρόσφατα μάλιστα,  πήρε το πτυχίο του  από τα ΣΕΦΦΑ Αθηνών (Γυμναστική Ακαδημία) με ειδικότητα την οργάνωση και διοίκηση αθλητισμού.

    Ο Καλίν Κρεάνγκα θα βρίσκεται στο Εθνικό Στάδιο  Κ. Πετρόπουλος στο Κουκούλι  την Παρασκευή 12 Απριλίου 15.30., για να συναντηθεί με  αθλητές και φίλους του αθλήματος .

      Καλούνται όσοι  επιθυμούν να γνωρίσουν αυτόν τον μεγάλο αθλητή από κοντά, να βρίσκονται την παραπάνω ημέρα και ώρα στο γήπεδο. Ο Καλίν Κρεάνκα θα βρίσκεται εκεί,  για να συνομιλήσει με τους παρευρισκόμενους , να φωτογραφηθεί μαζί τους και  να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις που θα του απευθύνουν.

    Η παρουσίαση αυτή του  Καλίν Κρεάνγκα, αποτελεί μία ακόμη παράλληλη δράση -μαζί με αυτή  της επιστημονικής ημερίδας, το Σάββατο 13 Απριλίου στις  6.30μ.μ. στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο-  -που οργανώθηκε από την Τ.Ε. Ε.Φ.Ο.Επ.Α., στα πλαίσια της τελικής φάσης του πανελληνίου παμπαιδικού πρωταθλήματος , με σκοπό  την διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ