Πώς να διατηρείτε το τρίχωμα του κατοικιδίου σας υγιές και λαμπερό

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το μεγαλύτερο αισθητήριο όργανο του σκύλου;

Πρόκειται για το δέρμα και το τρίχωμά του, που προστατεύουν τον σκύλο σας από μολύνσεις και παράσιτα, και ρυθμίζουν τη θερμοκρασία και την υγρασία του σώματός του. Ενώ οι γάτες καθαρίζουν μόνες τους το τρίχωμά τους με τη γλώσσα τους και δεν χρειάζονται μπάνιο παρά μόνο αν βρωμιστούν πολύ, οι σκύλοι χρειάζονται το μπάνιο για την διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος και του τριχώματός τους.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθει ένας νέος κηδεμόνας σκύλου σχετικά με την τόσο σημαντική διαδικασία του μπάνιου. Στο παραπάνω βίντεο, ο Θοδωρής Σεφέρογλου, Groomer στο Pet City Τατοΐου, εξηγεί αναλυτικά πώς πρέπει να κάνουμε μπάνιο τον σκύλο μας. Αναφέρεται στα πιο σημαντικά σημεία της διαδικασίας, όπως είναι η θερμοκρασία που πρέπει να έχει το νερό και τα προϊόντα που μπορούμε χρησιμοποιήσουμε.

Στη συνέχεια, εξηγεί όσα πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με το βούρτσισμα, το οποίο είναι απαραίτητο τόσο για τους σκύλους όσο και για τις γάτες. Αναλύει τη σημασία του βουρτσίσματος για την υγεία του τριχώματος, καθώς και το πώς πρέπει να βουρτσίζουμε τον σκύλο ή τη γάτα μας ανάλογα με τη φυλή και το μήκος του τριχώματος.