Ο Πρωθυπουργός πήγε στο Μέγα Σπήλαιο, αλλά οι μοναχοί είχαν φύγει! Η κίνηση που συζητήθηκε

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τον πρόσφατο νόμο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων , εξέφρασαν όπως φαίνεται οι μοναχοί του Μεγάλου Σπηλαίου, κατά την χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού.

Το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα της περιοδείας του στην περιοχή των Καλαβρύτων και ήταν γνωστή η πρόθεσή του να δει την Μονή και τασημαντικά έργα συντήρησης που γινονται στο πλαίσιο προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Ωστόσο, αίφνης έγινε γνωστό πως τόσο ο ηγούμενος όσο και οι μοναχοί δεν θα υποδέχονταν τον Πρωθυπουργό, γιατί θα συμπαραστέκονταν(!) όλοι σε ιερωμένο που είχε ασθενήσει.

Μάλιστα ...αμέλησαν να χτυπήσει και το σήμαντρο της Μονής του  Μεγάλου Σπηλαίου, ως είθισται , προς τιμήν σημαντικού επισκέπτη.

Η "τυχαία" απουσία των μοναχών σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από όσους βρέθηκαν στον ιερό χώρο, χωρίς πάντως να υπάρξει κάποια έστω ανεπίσημη αντίδραση από πλευράς Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ευτυχώς που βρέθηκε και ο π. Σεραφείμ, ο μοναδικός ρασοφόρος , που είχε απομείνει στη Μονή για να ανοίξει την πύλη!

Ασχολίαστη έμεινε και η απόφαση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερώνυμου, να ακολουθήσει το πρόγραμμα υποχρεώσεων που είχε ανακοινώσει, παρά να τις αναβάλει για να υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ