Μακελειό στη Μόσχα: Κερί στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων άναψε ο Πούτιν

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για «τρομοκρατία» αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης

Στο δικαστήριο οδηγήθηκαν οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες, που όπως υποστηρίζει η Ρωσία πραγματοποίησαν την τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα.

Το δικαστήριο τους έκρινε προφυλακιστέους έως τις 22 Μαΐου, εν αναμονή της δίκης τους, η έναρξη της οποίας δεν έχει ακόμη οριστεί. Ως εκ τούτου, η προφυλάκισή τους ενδέχεται να παραταθεί. Άλλοι επτά παραμένουν υπό κράτηση.

Δεμένοι πισθάγκωνα και με τα κεφάλια κάτω οι φερόμενοι ως δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης οδηγήθηκαν στο δικαστήριο. Μπανταρισμένοι με πρησμένα πρόσωπα και μαυρισμένα μάτια. Ο ένας μεταφέρεται με καροτσάκι χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για «τρομοκρατία» αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης. Τουλάχιστον δύο φέρονται να έχουν παραδεχθεί την ενοχή τους.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίστηκε, χωρίς να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία, ότι κάποιοι στην Ουκρανία είχαν κάνει προετοιμασίες για να βοηθήσουν τους τρομοκράτες να περάσουν τα ρωσικά σύνορα. Το Κίεβο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση.

Το δικαστήριο κατονόμασε τους υπόπτους ως Νταλερντζόν Μπαρότοβιτς Μιρζόγιεφ και Σαϊντακράμι Μουροντάλι Ρασαμπαλιζόντα.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ